Izvor: kurir
29.10.2023 u 09:09
1

„AMERIKA TRAŽI DA SE NE MEŠAMO, A POMAŽE IZRAEL“: Iran kaže da je Vašington dobio jasnu poruku od „Osovine otpora“ na bojištu

Iranski predsednik Ebrahim Raisi izjavio je da je Izrael načinio poteze kojima je „prešao crvene linije, što može sve da natera da preduzmu akciju“.

– Vašington od nas traži da se ne mešamo, a oni nastavljaju da pružaju široku podršku Izraelu. SAD su poslale poruke „Osovini otpora“, ali su dobili jasan odgovor na bojnom polju – naveo je Raisi na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

SUMNJIV AVION NAD REZIDENCIJOM: Američki vojni avioni presreli avion u blizini Bajdenove rezidencije u Delaveru

BBC navodi da se naziv „Osovina otpora“ koji Raisi pominje odnosi na mrežu snaga koje Iran podržava na širem području Bliskog istoka, a čiji je deo i palestinska ekstremistička organizacija Hamas.

Podseća se da su američke vlasti upozoravale Iran da se ne meša u rat Izraela i Hamasa, u nastojanju da spreče širi regionalni sukob.

Navodi se i da islamistička organizacija Hezbolah, čije je sedište u Libanu i ima podršku Irana, poslednjih nedelja razmenjuje vatru s izraelskim snagama.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„AMERIKA TRAŽI DA SE NE MEŠAMO, A POMAŽE IZRAEL“: Iran kaže da je Vašington dobio jasnu poruku od „Osovine otpora“ na bojištu”

  1. Ko zna šta hoće do svojih Izbora u Americi da urade i ko zna šta će još uraditi uz lažne povode dotle , možda ponovo naprave scenario kao 11. Septembra , potrebno je nešto izgleda još veće da se navodno njima desi da bi krenuli na Vas i Iran .
    Razočaravjuće je što je Tramp izgleda ista meta isto odstojanje kao i Bajden, možda su ga zet i ćerka ubedili da tako treba , šteta , neće biti još dugo mira po svetu ma ko da dodje tamo na vlast , šta da rade ljudi koji žele samo mir i u miru da se razvijaju , šta da rade pitanje je za UN i SB .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter