Izvor: Tanjug
19.09.2021 u 15:37
0

AUSTRALIJA razmatra opciju kupovine podmornica od SAD ili Britanije

 Australija će razmotriti opciju iznajmljivanja ili kupovine podmornica od SAD ili Britanije dok se bude gradila njena flota podmornica na nuklearni pogon, izjavio je danas lokalnim medijima australijski ministar odbrane Piter Daton.

PROČITAJTE JOŠ: Vučić sutra sa Lajčakom

On je to rekao samo nekoliko dana nakon što je Australija stupila u regionalno bezbednosno partnerstvo sa te dve zemlje u očiglednom nastojanju da se suprotstavi kineskoj autoritativnosti u indo-pacifičkom regionu, čime joj je otvaren put da dobije podmornice na nuklearni pogon, preneo je Kjodo.

Podmornice neće, kako se očekuje, biti spremne do kraja 2030. godine.

Upitan da li će vlada u međuvremenu razmotriti zakup ili kupovinu postojećih podmornica od SAD ili Britanije, Daton je rekao: „Kratak odgovor je da“.

VAŽNO: TATJANA MACURA O MEĐUSTRANAČKOM DIJALOGU: „Ako su išli na kartu „prihvatite sve ili ništa“ onda ne razumeju šta su to pregovori!“

Prema njegovim rečima, razgovori će biti održati u narednih 12 do 18 meseci.

„Priča da možete kupiti podmornicu na nuklearni pogon sa police, naravno, jednostavno nije tačna i mislim da većina ljudi to shvata“, istakao je Daton.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter