Izvor: SPUTNIK
13.07.2024 u 12:35
0

BAJDEN ODSEČEN OD REALNOSTI: Odbacio je apele da se povuče iz kampanje za predstojeće izbore

Američki predsednik Džozef Bajden odbacio je apele da se povuče iz kampanje za predstojeće izbore, koje mu upućuju sve brojniji kritičari iz njegove stranke i uzvratio da "još nije gotov"

Bajden je na skupu u Detroitu, dok su njegove pristalice uzvikivale „ne odustaj“ i „mi smo uz tebe“, ponovio da će se i dalje boriti za reizbor i obećao da će „prikazati Donalda Trampa u pravom svetlu“ i ukazati na to šta bi sve republikanski kandidat uradio ako bi se vratio u Belu kuću, prenosi AP.
Govoreći na istom mestu gde je pre četiri godine kao kandidat sebe predstavio kao „most za narednu generaciju demokratskih lidera“, Bajden je, uprkos pritisku da se povuče iz trke za drugi predsednički mandat, jasno stavio do znanja da ne namerava da učini.
„Vi ste me imenovali za kandidata, niko drugi – ne mediji, ne analitičari, ne insajderi, ne donatori. Vi, birači, vi ste odlučili. Niko drugi i ja ne idem nigde“, rekao je Bajden.
Do sada su jedan demokratski senator i oko 20 zastupnika u Predstavničkom domu iz redova demokrata javno pozvali Bajdena da se povuče iz trke za Belu kuću.
Lider manjine u Predstavničkom domu Hakim Džefri izjavio je da je u petak privatno razgovarao sa Bajdenom i podelio sa njim „celokupni spektar“ stavova zakonodavaca o predsednikovoj kampanji za reizbor.
Prema rečima trojice zvaničnika upoznatih sa pozivima Bajdenu da odustane, koji su želeli da ostanu anonimni, tokom jučerašnjeg virtuelnog sastanka sa kongresnim Hispano kokusom, Bajden je direktno od kongresmena Majka Levina iz Kalifornije dobio savet da se povuče kao demokratski kandidat.
Bajden je kritikovao medije tvrdeći da su fokusirani na njegove lapsuse, a ne na Trampa, nakon čega su njegove pristalice u Detroitu zviždale novinarima prisutnim na skupu.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter