Izvor: tanjug
09.07.2022 u 15:36
0

BLINKEN I BORELJ SAGLASNI „Pretvaranje evropske i evroatlantske budućnosti Zapadnog Balkana u stvarnost ostaje naš zajednički cilj!“

Šef diplomatije EU Žosep Borelj i državni sekretar SAD Entoni Blinken naglasili su svoju posvećenost saradnji sa Zapadnim Balkanom i zajedničkom radu na evropskoj budućnosti regiona.

”EU i SAD su posvećene bližoj saradnji na Zapadnom Balkanu. Osiguranje stabilnosti i napretka i pretvaranje njihove evropske i evroatlantske budućnosti u stvarnost ostaje naš zajednički cilj”, navode Borelj i Blinken u zajedničkom saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Borelj i Blinken u pisanom saopštenju ocenjuju da je „u kritičnom trenutku evropske istorije”, u svetlu ”neopravdane agresije Rusije na Ukrajinu”, napredovanje Albanije i Severne Makedonije prema EU ”ključno za jačanje kohezije i otpornosti celog evropskog kontinenta”.

”Vođene zajedničkim vrednostima i standardima i merilima EU, obe zemlje su spremne da naprave sledeći korak ka članstvu u EU. Pozdravljamo kompromisni predlog koji uzima u obzir interese i brige i Severne Makedonije i Bugarske na osnovu međusobnog poštovanja, poverenja i razumevanja. Suverena odluka Sobranja Severne Makedonije biće važna za napredovanje”, navodi se u saopštenju.

ZAHAROVA „OPLELA“ PO BLINKENU: Vi krojite izmišljotine o Lavrovu! Smeju vam se iza leđa, znajući da je aktuelna američka administracija osuđena na neslavni kraj

Visoki predstavnik EU i američki državni sekretar podsećaju da su evropske integracije izgrađene na ”duhu kompromisa” i pozivaju na nastavak takvog pristupa među svima koji su uključeni u taj proces.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter