Izvor: NOVA
29.06.2024 u 16:00
0

ČAK DESET DEMOKRATA KOJI BI MOGLI DA ZAMENE BAJDENA: Među njima bivša prva dama Mišel Obama

Vašington post (VP) je imenovao deset demokratskih političara koji bi mogli da zamene američkog predsednika Džozefa Bajdena u izbornoj trci, napominjući da ta promena ne bi bila nimalo laka, uprkos zabrinutosti oko učinka debate aktuelnog predsednika sa protivkandidatom Donaldom Trampom. List piše da je Demokratska stranka nakon "nesuvislog" govora predsednika na CNN-u tokom debate u Atlanti počela da postavlja pitanje nominovanja novog kandidata za predsedničke izbore.

Da bi se to dogodilo potrebna je saglasnost samog Bajdena, za kojeg su glasali skoro svi delegati na konvenciji Demokratske stranke u avgustu.
I sam predsednik je u petak saopštio da neće odustati od učešća u izbornoj trci.

Međutim, prema pisanju vašingtonskog lista, ukoliko se demokrate ipak odluče za zamenu, u igri je deset glavnih kandidata, među kojima su potpredsednica SAD Kamala Haris, guvernerka Mičigena Grečen Vitmer, državni sekretar za transport Pit Butigig, guverneri Pensilvanije, Kalifornije i Kolorada Džoš Šapiro, Gevin Njusom i Džared Polis, kao i senator iz Džordžije Rafael Vornok.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter