Izvor: HappyBSC
12.05.2020 u 17:23
0

DAN KAD JE SVET ODAHNUO Uhapšen najveći nacistički zločinac (VIDEO, FOTO)

Opisivali su ga kao neuglednog, malog čoveka a bio je jedan od najvećih zločinaca svih vremena!

Na današnji dan uhapšen je Adolf Ajhman, rukovodilac tzv. Referata IV B/4 u čijoj je nadležnosti bio sam – Holokaust! Tvorac je „Konačnog rešenja“, opsežnog i mračnog plana za proganjanje i istrebljenje svih Jevreja na svetu!

Na kraju Drugog svetskog rata uhapsili su ga saveznici, ali je uspeo da im pobegne. Iako mu je sve vreme Simon Vizental bio za petama, pod lažnim imenom se čak do 1950. godine skrivao u Austriji kada je, uz pomoć Vatikana, uspeo da prebegne u Južnu Ameriku.

Izdao ga je, ni manje ni više, rođeni sin! Blebetao je o svom ocu pred grupom mladih ljudi, ne znajući da je jedna među njima Jevrejka čiji su roditelji preživeli „Konačno rešenje“. Devojka je otrčala kući i sve ispričala ocu, otac je alarmirao jevrejske organizacije koje su javile taj podatak izraelskom tajnoj službi Mosad. Pripadnici Mosada su se u rekordno kratkom roku pojavili u Argentini, kidnapovali Ajhmana i prebacili ga u Izrael. Ovom čuvenom operacijom nazvanom Operacija Garibaldi rukovodio je agent Mosada Peter Zvi Malkin. Ovo je izazvalo, da stvar bude još neverovatnija, diplomatski skandal! Naime, Argentina je uložila zvanični protest protiv Izraela pred Savetom bezbednosti UN ali UN su se izjasnile da „imaju razumevanja“ jer se radi o jednom od najvećih nacističkih zločinaca. Otvaranjem tajnih dosijea nemačke obaveštajne službe 2006. godine utvrđeno je da su Nemci čak dve godine pre Izraelaca locirali Ajhmana ali da ništa nisu preduzeli da bi ga uhapsili i priveli pravdi!

PROČITAJTE I OVO

ČEDA JOVANOVIĆ NASTAVIO RAT SA CECOM: Znala je da će Đinđić biti ubijen, tražili su od nje alibi!

EKSKLUZIVNO! VESIĆ NAJAVIO NA HAPPY TV: Danas potpis, Beograd dobija metro!

SPEKTAKULARNO HAPŠENJE! Pogledajte kako je pao maskirani ubica iz kafića na Vračaru! (GALERIJA)

DEKA ŽIVAN ZNA TAJNU DUGOVEČNOSTI Doživeo sam 103. godinu, imam 35 potomaka i ovo je moj recet

DR NESTOROVIĆ DOBIO PONUDU ZA POSAO Neverovatno, ovo nude profesoru!

Suđenje ovom okorelom zločincu počelo je 1. februara 1961. godine, a osnov optužbe činilo je preko 1500 dokumenta i saslušanih 100 svedoka, od kojih je 90 preživelo strahote Ajhmanovih logora. Presuda je donesena 15. decembra iste godine i glasila je kratko: smrt vešanjem! Izvršena je 1. juna 1962. godine i time je Ajhman postao jedina osoba kojoj je neki izraelski sud presudio i izvršio smrtnu kaznu.

Nakon kremacije, njegov pepeo je prosut u Sredozemno more kako ne bi bio sahranjen ni u jednoj državi i od njegov groba se napravilo hodošaće neonacista.

Pod Ajhmanovom upravom otvoreni su svi koncetracioni logori širom Trećeg rajha, lično je rukovodio transportom Jevreja u logore, organizacijom jevrejskih geta i oduzimanjem jevrejske imovine. Lično je aminovao smrt svih 6 miliona Jevreja u Drugom svetskom ratu! Bio je bolesni perfekcionista i precizno je pratio da niti jedan jedini transport Jevreja u Aušvic ne izostane, do te mere da je prvo puštao njihov transport železnicom pa tek onda transporte koji su snabdevali vojsku Trećeg rajha na frontovima.

Pred samo izvršenje smrtne kazne, mali opasni čovečuljak napisao je pismo u kome je tražio oprost! Iako odgovoran za smrt 6 miliona ljudi molio je da mu se poštedi život. Napisao je da je bio samo „običan instrument u rukama velikih lidera“. Ali – ni to mu nije pomoglo da stigne ruka pravde! 

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter