Izvor: tanjug
02.09.2021 u 13:58
0

FRANCUSKA: Đaci u klupama, nose maske i drže distancu

Dvanaest miliona francuskih školaraca vratilo se danas u klupe, noseći maske za lice, koristeći sredstva za dezinfekciju i držeći distancu u školskim dvorištima, u skladu sa strogim pravilima čiji je cilj suzbijanje širenja kovida-19.

Predsednik Emanuel Makron, koji je posetio jednu školu u južnom lučkom gradu Marseju, pozvao je učenike da poštuju propise, navodeći u videu na Tviteru da vlada „čini ono što je potrebno da povratak u školu bude što je moguće normalniji“. 

PROČITAJTE JOŠ: KREMLJ JASNO I GLASNO: Putin nema naloge na društvenim mrežama

Prema rečima zamenika direktora jedne srednje škole u Parizu Matiua Segina, ova situacija je ipak donela značajne promene i veoma se, kako kaže, razlikuje od uobičajene.

Uz vakcinaciju koja je sada dostupna deci od 12 godina, Segin je rekao da bi njegova škola mogla postati centar za vakcinaciju.

PROČITAJTE JOŠ: OBEĆALI PA SE PREDOMISLILI: Tadžikistan ne može da primi veliki broj izbeglica

Makron je na Tviteru napisao da je troje tinejdžera već primilo vakcine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter