Izvor: Tanjug
25.11.2022 u 18:44
0

Francuska i Irska potpisale su sporazum o povezivanju dve zemlje podvodnim elektroenergetskim kablom!

Francuska i Irska potpisale su danas sporazum o povezivanju dve zemlje podvodnim elektroenergetskim kablom.

Francuska ministarka energetike Anjes Panije-Runašer, ministar energetike Irske Ejmon Rajan i zamenica generalnog direktora Evropske komisije za energetiku Mektild Vorsdorfer prisustvovali su ceremoniji potpisivanja projekta Keltski Interkonektor u Parizu, navodi se u saopštenju Evropske komisije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kadri Simson, evropska komesarka za energetiku, saopštila je da je u uslovima aktuelne situacije na energetskom tržištu i potrebe udaljavanja od uvoza ruskih fosilnih goriva, evropska energetska infrastruktura postala važnija nego ikada.

„Keltski interkonektor je od najveće važnosti jer će okončati izolovanost Irske iz elektroenergetskog sistema Unije i obezbediti pouzdanu vezu visokog kapaciteta koja će poboljšati sigurnost snabdevanja električnom energijom, podržavajući razvoj obnovljivih izvora energije u Irskoj i Francuskoj“, navela je Simson.

Planirani elektroenergetski kabl, koji bi trebalo da bude završen 2027. godine, biće dug oko 600 kilometara i imaće kapacitet od 700 megavata, što je dovoljno za napajanje 450.000 domaćinstava, prenosi agencija Anadolija.

ZIMA DOLAZI Cena prirodnog gasa u Evropi raste usled povećane potražnje zbog hladnog vremena!

Irski premijer Majkl Martin takođe je pozdravio sporazum.

„Oduševljen sam što sam jutros u Parizu mogao da prisustvujem potpisivanju projekta Keltski Interkonektor. Ova vitalna energetska infrastruktura doneće građanima Francuske i Irske opipljive benefite od korišćenje obnovljivih izvora energije, niže cene i poboljšanje sigurnosti snabdevanja“, napisao je Martin na Tviteru.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter