Izvor: Tanjug
08.09.2021 u 19:01
0

GENERALNI DIREKTOR SZO poručio bogatim zemljama: Suzdržite se od nuđenja treće doze vakcine!

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejeus pozvao je danas bogate zemlje sa velikim zalihama vakcina protiv korona virusa da se uzdrže od nuđenja treće doze vakcine do kraja godine.

Tedros je rekao da je bio zaprepašćen komentarima farmaceutskih kompanija koji kažu da su zalihe vakcina dovoljno velike da omoguće i davanje treće doze i vakcinaciju u zemljama kojima su hitno potrebne vakcine, ali se suočavaju sa nedostatkom. 

PROČITAJTE JOŠ:Novavaks započela ranu fazu studije kombinovane vakcine!

Generalni direktor SZO kazao je da neće da ćuti kada kompanije i zemlje koje kontrolišu globalnu ponudu vakcina misle da siromašni u svetu treba da budu zadovoljni ostacima.

PROČITAJTE JOŠ: TIGRAJ: Pobunjeničke snage ubile 120 civila u regionu Amhara

Tedros je ranije pozivao na moratorijum davanja treće doze do kraja septembra, ali Sjedinjene Američke Države i druge zemlje su započele ili razmatraju planove da ih ponude svojim građanima koji spadaju u ugrožene grupe. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter