Izvor: TELEGRAF
09.10.2023 u 20:09
0

HAMAS UPOZORAVA: Ukoliko Izrael nastavi bombardovanje , pogubićemo SVE taoce!

Portparol Brigade Al Kasam, vojnog krila Hamasa, rekao je da će civilni taoci biti pogubljeni i da će ubistva biti emitovana na mrežama ako Izrael nastavi da bombarduje Gazu, bez upozorenja

„Izjavljujemo da ćemo na svako gađanje naših ljudi bez upozorenja, odgovoriti pogubljenjem civilnih talaca, i prenosićemo to audio i video zapisom“, rekao je Abu Obaida u audio izjavi koja je emitovana na Al Džaziri.

PODRŠKA PALESTINI U BEOGRADU: Okršaj pristalica Izraela i Palestine na ulicama Njujorka

Hamas tvrdi da drži više od 100 talaca, uključujući oficire izraelske vojske. Katar vrši pregovore sa Hamasom o civilima koje ta militantna grupa drži u Gazi, rekao je visoki američki zvaničnik,Ministarstvo spoljnih poslova Katara potvrdilo je Rojtersu da učestvuje u pregovorima o posredovanju između Hamasa i izraelskih zvaničnika, pored ostalog i o mogućoj razmeni zatvorenika.

„Naši prioriteti su da prekinemo krvoproliće, oslobodimo zatvorenike i osiguramo da se sukob obuzda bez regionalnog prelivanja“, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Madžed Al-Ansari za Rojters, bez iznošenja drugih detalja. Kako je rekao neimenovani izvor, pregovori koji su u toku, koje Katar vodi u koordinaciji sa SAD od subote uveče „kreću se pozitivno“.

Prema njegovim rečima, Katar je trenutno u stalnom kontaktu sa svim stranama. Katarski posrednici uputili su hitne pozive da pokušaju da pregovaraju o oslobađanju izraelskih žena i dece koje je zarobio Hamas i zadržao u Gazi u zamenu za oslobađanje 36 palestinskih žena i dece.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter