Izvor: HAPPYBSC
09.10.2023 u 19:59
0

PODRŠKA PALESTINI U BEOGRADU: Okršaj pristalica Izraela i Palestine na ulicama Njujorka

Zbog sukoba koji je tokom proteklog vikedna eskalirao na Bliskom istoku, pristalice Izraela i Palestinaca održale su u nedelju odvojene skupove u nekoliko američkih gradova.

U Njujorku je izbio sukob između suprotstavljenih demonstranata u blizini sedišta Ujedinjenih nacija na Ist Riveru, nakon što se velika grupa palestinskih pristalica okupila na Tajms skveru, prenosi AP.

ŠIRI SE RAT NA BLISKOM ISTOKU: Borbeni helikopteri napali ciljeve u Libanu (VIDEO)

Policija je opkolila kompleks Ujedinjenih nacija dok su se desetine propalestinskih demonstranata okupile u blizini, skandirajući i mašući zastavama.

Policija je opkolila kompleks Ujedinjenih nacija dok su se desetine propalestinskih demonstranata okupile u blizini, skandirajući i mašući zastavama.

Na trotoarima su bile postavljene metalne barikade, a policajci su pokušavali da razdvoje dve protivničke grupe.

Dok su neki palestinski demonstranti odlazili, demonstranti koji su nosili izraelske zastave prešli su barikade, nakon čega je izbio kratak okršaj.

Jedan čovek je otkinuo izraelsku zastavu i bacio je na trotoar, gde su je drugi gazili, ali policija je brzo odreagovala i razdvojila dve sukobljene strane. Njujork post navodi da su neki demonstranti koji podržavaju Palestince spalili izraelsku zastavu.

Palestinci koji žive u Americi protestovali su ispred izraelskih konzulata u Atlanti i Čikagu, dok je bivša predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi predvodila skup jevrejske zajednice u sinagogi u San Francisku.

U Beogradu održan skup podrške palestinskom narodu

U Beogradu je danas, ispred ambasade Palestine, održan skup podrške palestinskom narodu. Skupu je prisustvovalo nekoliko desetina građana, a vijorile su se srpske i palestinske zastave.

Jedna od okupljenih, Olivera Ilić, poručila je da su danas došli da iskažu poštovanje, razumevanje i podršku.

„Danas sam, zajedno sa ljudima iz Srbije koji razumeju istorijsku i trenutnu situaciju, kao i patnju naroda Palestine, došla da im izrazim podršku, najbolje želje i namere, kako bi se taj narod oslobodio osvajača, kao i svi drugi narodi koji su porobljeni“, navela je Ilić. Ambasador Palestine u Srbiji Muhamed al Namur obratio se okupljenima, izrazivši zahvalnost za podršku palestinskom narodu.

Nedugo potom, okupljeni su se razišli.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter