Izvor: happybsc
20.05.2024 u 21:22
0

ĆIRILICA NA HAPPY TV: Srbija se umirit ne može, da li se Srbija može izboriti za svoje interese

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Rezolucija o Srebrenici, kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid počinjen nad Bošnjacima u tom području tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji, trebalo bi da bude predmet debate i glasanja država članica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Period uoči njihovog izjašnjavaja obeležile su konsultacije u sedištu UN, aktivno lobiranje njenih zagovarača i protivnika. Predsednik Srbije se lavovski bori zajedno sa delgacijom Srbije u Njujorku da do usvajanja ove rezolucije ne dođe.

Još jedan od onih koji ne odustaju od borbe za usvajanje rezolucije je Ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić koji očekuje da svet shvati da su Srbi u 20. veku podneli najveće žrtve u oslobodilačkim ratovima.

On je podržao predsednika Srbije Aleksandra Vučića uoči odlaska u Njujork, gdje će se pred Generalnom skupštinom UN naći antisrpska rezolucija o Srebrenici.

Nešić, koji je jutros prisustvovao molebanu u Hramu Svetog Save, rekao je da Vučić ide u NJujork da brani srpske interese i spreči da Srbi budu proglašeni genocidnim narodom. Zbog svoje borbe i neodustajanja od svojih stavova Nešić najčešće naiazi na osude političkih protivnika

  • Ja nisam nikakav buntovnik, ali želim da se čuje naša istina, želim dfa kažem da i naša suza ima težinu isto kao i sve ostale žrtve i da sve žrtve pa i naše zalužuju pijetet. Nažalost to mnogi međunarodi zvaničnici , a da ne pričam o našim susedima Hrvatima i Bošnjacima. Sve će to jednom pasti u zaborav a ostaće taj datum da su Srbi počinili genocid. Kaže Nenad Nešić i dodaje
  • Srbi u BIH nikada neće odustati od republike Srpske i biti protiv Milorada Dodika koji stoji na braniku Rpublike Srpske i ne samo zato što je on Milor5ad Dodik već zato što on se bori za Srbe i Republiku Srpsku ostavljajući po strani svoj komoditet. On to uspešno radi, naročito kada vidim koliki su prtisci na njega.

Na pitanje o Zukanu Helezu koji svakodnevno napada i Milorada Dodika i srspke predstavnike Nešić kaže.

  • Radi se o jednom bahatom političaru koji je sklon kafanskim tučama koji iz sebe ima nekoliko krivičnih prijava, osuđujućih presuda. Ovaj drugi On sve radi nešto da zasluži lajk. On je završio pedagogiju. Svi su na SKY u a svi srpski predstvanici su uvek bili optuživani. Srbi žele da sačuvaju kuću i niko od nas se ne priprema za rat.

Glavni razlog zašto se baš sada Republika Srpska i srpski naropd žele proglasiti genocidnim narodom je prema Zoranu Ćirijakoviću tj što je na viskoi predstvanik u Bosni Nemac i zato što postoji namera već dve godine da se uhapsi Milorad Dodik.

  • Ne toliko Bošnjačka strana koliko zapadni sponzori. Mala sreća u nesreći je pre neki dan Džo Bajden je odlučio da da intrevju CNN i na pitanje da je postao genocdni Džo. Posle velikih ratova ima taj trenutak optimizma i doneta je nesmotreno ta rezolucija da sve i svasšta bude podvedeno pod genocid. Genocid po definiciji govori o kolketvim žrtvama i kolektivno uokvirava krivicu. U slučaju Izraela smo došli do toga da jedan broj aktera veruje da su jevreji genestki nevini, da ne samoda su bili žrtve najvećeg zločina u modernoj istoriji . Mi smo jer haški sud je non stop u dokazivanju. Zato što se non stop dokazuje krivica zato mi imamo osećaj da se govori o našoj krivici. Zato gomila njih ne vidi tu Srebernici za nešto što je vezano za tih 6 dana jula koji su vezani za tu godinu. I sve Bošnjačke žrtve se vezuju za tu Srebrenicu. Poenta je u tome da način na koji je Haški sud dokazivao tu krivicu jeli kako je uokvirio i ta gomila dokumenta izvire da je vezano za sve muslimane. Krivica jednog Srbina nikada ne može biti individualna ona je uvek kulturalna a samim tim i kolektivna. Tako da je jako licemerna ta tvrdnja da oni govore o pojedncima. Objašnjava profeor Ćirijaković

Akter događaja i bivši premijer koji je ujedno i bio optužen u tribunalu u Hagu Nikola Šainović objašnjava da se u presudama na primer u presudi Mići Stnišiću počinje od Ilije Grašanina.

  • Ne navodom ti si dana tog i tog uradio već od Ilije Grašina, da bi se na kraju ono što je strategijski inters NATO oni sude pojednicima i svi smo mi osuđeni za pojedinačno delo. I nigde se ne pominje,, sud je dokazivao da je grupa pojjdeinaca dogovala i da je onda druga grupa išla da čini zločine. Genocid u Runadi je odluka jednog naroda. Zločin u Aušvicu. Ovde je haški tužilac pokušao da dokaže da se genocid događao u sedam optina. I sada oni koji pokušavaju da nas hladnim oblogama umire. Ja prepoznajem i čiji je rukopis, ali nije diplomatski da imenujem. Kontinuetet koji počinje od pre ovih ratova . U Bosni od otaomanske imeprije. I mis mos prekrili bratsvom i jedinstvom i došlo se tu gde se dolo. I ova ideja sa rezoluciojm je ista koju su Britanci pokušali pa nisu uspeli. Uvek ćete videti jednu školu koja će uvek ostaviti neku kvačicu. I sada smo došli da je taj savet za primenu mira. I tako je Šmit postavljen kao visoki predstavnik zapadnih državama .

Novinar Filip Rodić naglašava da je tek nakon izveštavanja iz Haga video da neke stvari nisu onakve kako su se predstvljale.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter