Izvor: sputnik
03.08.2024 u 22:23
0

HARKOVSKA OBLAST: Ruske snage zauzele polovinu okruga sa višespratnicama u Volčansku

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini, 892. dan. Nastavljaju se borbe na frontu.

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini, 892. dan. Nastavljaju se borbe na frontu.

Ukrajinska vojska je tokom noći izvela intenzivan napad dronovima na ruske oblasti, ruska PVO je oborila 75 bespilotnih letelica.

Ukrajinska vojska svakodnevno trpi velike gubitke u ljudstvu i tehnici.

OGRANAK AL KAIDE U NIGERIJI UZEO DVA RUSA KAO TAOCE: Nije iznet zahtev za otkup
Istovremeno sa prodorom Oružanih snaga Rusije na liniji fronta u Ukrajini može izbiti građanski rat, smatra bivši savetnik Leonida Kučme Oleg Soskin.
„Najverovatnije će negde do oktobra početi pravi otvoreni građanski rat. Treba se pripremiti – ili će doći do proboja fronta, a tada će neprijatelj već biti u sredini i već će početi, jednostavno, svako za sebe“, rekao je on u svom blogu na Jutjubu.
Prema njegovim rečima, trenutno ekonomska situacija u zemlji vodi ka krahu režima Vladimira Zelenskog. Istovremeno je dodao da se šef kijevskog režima faktički ponaša kao čovek oko kojeg sve gori. Soskin je objasnio da je zemlja na ivici defolta i da se to više ne može sakriti.
Ruske snage nastavljaju da napreduju u Volčansku u Harkovskoj oblasti, zauzevši već skoro polovinu višespratnica, izjavio je za Sputnjik komandant specijalnih snaga „Ahmat“ i zamenik načelnika glavnog vojno-političkog odeljenja ruskog Ministarstva odbrane general-major Apti Alaudinov.
„U Volčansku se i dalje vode borbe. Veći deo centra, kojeg čine višespratnice, držao je neprijatelj. Trenutno je otprilike polovina ovog područja već pod kontrolom vojnika Ministarstva odbrane Ruske Federacije. Specijalne snage ‘Ahmat’ takođe se nalaze na ovom području zajedno sa drugim jedinicama i izvršavaju svoje borbene zadatke“, rekao je Alaudinov.
Ruska vojska izvela je udar na položaje ukrajinskih snaga i artiljerije u gradu Pokrovu u Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine, rekao je koordinator nikolajevskih ilegalaca Sergej Lebedev.
Američka bonitetna agencija „Standard & Pur“ snizila je kreditni rejting Ukrajine do selektivnog bankrota, pošto zemlja ove nedelje nije uspela da izvrši uplatu obveznica.
Podsetimo, Vladimir Zelenski je 31. jula potpisao Zakon o restrukturiranju spoljnog duga Ukrajine, omogućivši vladi da obustavi plaćanja do oktobra
Okončanje sukoba sa Rusijom je preka potreba za Ukrajinu, rekao je Vladimir Zelenski.
„Reč je o onome što omogućava da Ukrajina ostane u centru pažnje međunarodne zajednice, da se poveća podrška našoj zemlji za naše ljude koji rade važnim stvarima za Ukrajinu, a najvažnija je kako što pre pravedno okončati sukob“, napisao je on na Telegramu.
Jurišni avioni ruskih vazdušnih snaga Su-25 izveli su napad na ukrajinska uporišta u zoni odgovornosti grupe „Istok“.
Pripadnici snaga „Dnjepar“ porazili su četiri ukrajinske brigade. Protivnik je izgubio 100 vojnika, ali i zapadnu tehniku: američka oklopna vozila „makspro“ i „hamvi“, rekao je za Sputnjik načelnik pres centra grupe Roman Kodrjan.
Ruska PVO oborila tokom noći 75 ukrajinskih dronova i to čak 36 iznad Rostovske oblasti i 17 iznad Orlovske, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Dve bespilotne letelice zabile su se u višespratnicu u Orelu, jedna osoba je povređena. U Rostovskoj oblasti pogođena su skladišta.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter