Izvor: 24 sedam
18.09.2024 u 17:15
0

HEZBOLAH NAPAO IZRAEL: Počela osveta zbog eksplozije pejdžera (VIDEO)

Pejdžeri koje su koristili pripadnici Hezbolaha u utorak su istovremeno eksplodirali u južnom Libanu

Libanska militantna grupa Hezbolah danas je saopštila da je napala izraelske artiljerijske položaje raketama, što predstavlja prvi prekogranični napad od niza eksplozija pejdžera u Libanu u utorak, prenosi Rojters.

„Tajms of Izrael“ javlja da je baraž od 10 raketa ispaljen iz Libana na Zapadnu Galileju pre oko sat vremena.

IDF je saopštila da su rakete pogodile otvorene površine, pri čemu nije bilo povređenih.

Pejdžeri koje su koristili pripadnici Hezbolaha u utorak su istovremeno eksplodirali u južnom Libanu, a Hezbolah je danas saopštio da je broj poginulih u eksploziji pejdžera porastao na 12 nakon što su još tri operativca te grupe podlegla zadobijenim povredama, preneo je Tajms of Izrael.

Najmanje 2.750 ljudi je povređeno eksplozijama, a poginulo je i dvoje dece.

„Bezbednosni incident bez presedana”

U Bejrutu su kola hitne pomoći hrlila u južna predgrađa, a bolnice su pozivale na davanje krvi. Libanska nacionalna novinska agencija izvestila je o „bezbednosnom incidentu bez presedana koji se dogodio u južnim predgrađima Bejruta, kao i u mnogim libanskim regionima “, pripisujući ga izraelskom „neprijatelju“.

Kako prenosi Rojters, među povređenima je u eksploziji pejdžera bio i iranski ambasador u Libanu Motjaba Amani.

Ona je dodala da je „sistem pejdžera hakovan uz pomoć visoke tehnologije“.

Hezbolah je zamolio svoje članove da više ne koriste mobilne telefone kako bi izbegli izraelsko hakovanje i da koriste pejdžere da bi došli do svojih jedinica i komunicirali između boraca.

Ove eksplozije dolaze u kontekstu ekstremne napetosti između Izraela i islamističke grupe, dok se razmena vatre intenzivira na južnoj granici Libana da bi izraelska vojska mogla da izazove invaziju u narednim satima .

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter