Izvor: KURIR
04.01.2021 u 14:20
0

ITALIJA U KANDŽAMA KORONE: Stručnjaci apeluju da se škole ne otvore 7. januara

Upućen apel Vladi da pomeri početak školske nastave da bi se videle posledice druženja za vreme praznika

Ne otvarajte škole”, ovim apelom obratili su se premijeru Ðuzepe Konteu i ministarki za obrazovanje Lučiji Azolina predstavnici sindikata, virolozi, mikrobiolozi, pedijatri i direktori škola, tražeći od vlade da na nekoliko dana odgodi početak direktne nastave sa učenicima u školskim klupama, piše dnevni list “Il Fato Kotiodijano”.

Prema još uvek važecoj odredbi vlade, direktna nastava u školama trebala bi da počne 7 januara, ali oni koji apeluju na vladu da pomeri početak direktne nastave tvrde da je to rizično, jer epidemiološka situacija nije dobra i da treba sačekati da se vidi koliko će druženje za vreme proteklih praznika imati uticaja na epidemiološku situaciju.

SVE O SPORTU

KOKEZA UŠAO U RAT SA VIDIĆEM: Pet godina ne radi ništa a soli pamet svima!

VANSERIJSKI UČINAK SRBINA! PONOVIO TRIPL-DABL: On je NEZAUSTAVLJIV

NEŠTO NIJE U REDU SA MITROVIĆEM: Sta se dešava sa SRBINOM?!

Stručnjaci podsecaju da će se tek dve sedmice nakon kontakata u vreme praznika, znati koliko je ne pridržavanje anti-kovid mera uticalo na širenje kovida19.

Osim toga podsećaju da je dokazano da otvaranje škola to jest đaci u školskim klupama utiču na rast brzine širernja korona virusa.

Sve do sada, čak i danas, ministarka za obrazovanje Lučija Azolina je tvrda u odluci da treba “otvoriti škole i početi sa direktnom nastavom sa učenicima u razredima”, jer, tvrdi Azolina, “nastava i učenici su do sada i previše trpeli zbog zatvorenih škola”.

Sanitarni direktor naučno-.bolničkog centra “Spalancani” u Rimu, Francesko Vaia apeluje da se pre otvaranja škola hitno vakcinise nastavno osoblje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter