Izvor: 24 sedam
28.08.2024 u 16:12
0

IZRAEL JE ZAPRAVO TRAŽIO HAPŠENJE DUROVA: Ruski biznismen razbesneo Tel Aviv

Više od milion dokumenata koji pripadaju izraelskim vlastima otkriveno je preko telegram kanala DDoSecrets

Osnivač Telegrama Pavel Durov uhapšen je u Parizu na zahtev izraelskih vlasti, tvrde turski mediji.

Kako piše turski list, Daily Sabah, vlasti u Tel Avivu tražile su hapšenje Durova zbog inkriminišućeg sadržaja koji se nalazi na njegovoj platformi, Telegram.

Pojedini hakeri su na Telegramu objavili poverljive informacije o izraelskim napadima na Gazu. Ruski biznismen je „odoleo pritisku režima i nije hteo da cenzuriše vesti i događaje u vezi sa ratom protiv palestinskog naroda“ i to je pravi razlog što je uhapšen, tvrdi list, pozivajući se na izvore.

U drugom delu svog izveštaja, list navodi da je više od milion dokumenata koji pripadaju izraelskim vlastima otkriveno preko telegram kanala DDoSecrets, koji je sličan Vikiliksu.

Prema hebrejskim izvorima, ovi dokumenti su objavljeni u aprilu 2024. i sadrže lične podatke visokih zvaničnika, osetljivu prepisku, interne i poverljive dokumente ministarstava Izraela.

– Iako se tvrdi da je Durov uhapšen zbog 12 različitih zločina, pravi razlog za njegovo hapšenje je odbijanje zahteva cionističkog režima da cenzuriše vesti vezane za genocid ovog režima u Gazi

Danas ističe mera pritvora

Mera pritvora koju su francuske vlasti odredile Durovu, uhapšenom zbog navodnih 12 krivičnih dela, ističe danas kada istražni organi moraju da odluče da li će ga pustiti ili će protiv njega podići optužnicu.

Sudija koji je odredio pritvor morao bi do kraja dana da donese odluku o tome

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter