Izvor: tanjug
13.11.2021 u 11:23
0

JEZIVO! Umrlo 7 radnika, pili dezinfekciono sredstvo

Sedam radnika iz Kambodže je umrlo nakon što su pili dezinfekciono sredstvo, na bazi alkohola, koje im je dato u karantinu, gde su bili smešteni u sklopu anti-kovid mera.

Kako je danas saopštilo kambodžansko ministarstvo zdravlja, oni su sredstvo za dezinfekciju ruku pili pomešano sa vodom i sokovima.

PROČITAJTE JOŠ: Smrtonosni napad na policajce u Burkini Faso

Radnici su stavljeni u karantin pošto su se vratili iz Tajlanda. 

Ministarstvo dodaje da je u severozapadnoj provinciji Banteaj Menčej još 12 osoba hospitalizovano nakon što su pili isti „koktel“ u utorak i sredu. Žalili su se na glavobolje, vrtoglavice i otežano su disali.

Eksperti su sakupili uzorke i odneli ih u laboratoriju u Pnom Penu na analizu.

PROČITAJTE JOŠ: Pronađeno beživotno telo mladog Sirijca u poljskoj šumi

Ministarstvo je objavilo javno upozorenje o posledicama opasnim po život u slučaju konzumiranja pića mešanih sa sredstvom za dezinfekciju.

Ministar zdravlja Kambodže, Mam Bun Heng, upozorio je građane da to ne čine, ukazujući da su antiseptici napravljeni specijalno za dezinfekciju i da metanol u njima može dovesti do trovanja ili smrti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter