Izvor: Alo.rs
07.08.2023 u 21:27
2

KATASTROFA KAKVA NIJE VIĐENA: Poplave koje su pogodile Sloveniju i Hrvatsku vidljive iz svemira (VIDEO)

Posebno je kritična situacija kod Jezera Šoderica gde je nabujala reka uništila kuću i izletište.

Velike poplave koje su proteklih dana pogodile Sloveniju i Hrvatsku zabeležene su iz svemra i poređenjem satelitskih snimaka Sentinel-1 SAR od 24. jula sa snimcima na dan najvišeg vodostaja, 5. avgusta, prikazane su razmere katastrofe.

POTOPLJENA SLOVENIJA: Mura probila nasip, evakuisano nekoliko sela (VIDEO)

Vodostaji Drave i Mure su, javljaju agencije, počeli da opadaju u Astriji, ali da bi opali i u Hrvatskoj, njihov nivo mora najprije opasti u Sloveniji. Sava je u gornjem delu takođe počela da opada još u subotu.

Trenutno je vrh talasa koji prolazi kroz Hrvatsku u Rugvici i Prevlaci, a seliće se nizvodno i to će trajati danima jer je Sava u tom delu spora, piše Nova.

I nabujala Drava, usled obilnih kiša, u nedelju je ozbiljno zapretila delu Podravine, tačnije selima uz reku. Posebno je kritična situacija kod Jezera Šoderica gde je nabujala reka uništila kuću i izletište.

Situacija je posebno teška na Murskom području, problema ima u Svetom Marinu na Muri, ali situacija na ovom području se, kako sada stvari stoje, lagano smiruje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “KATASTROFA KAKVA NIJE VIĐENA: Poplave koje su pogodile Sloveniju i Hrvatsku vidljive iz svemira (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter