Izvor: tanjug
18.11.2021 u 07:49
0

KINESKA OBALSKA STRAŽA: Upotrebila vodene topove protiv filipinskih brodova!

Kineska obalska straža blokirala je i upotrebila vodene topove protiv dva filipinska broda za snabdevanje, koji su išli ka filipinskim marincima u Južnom kineskom moru.

Filipinski marinci zauzeli su atol u Južnom kineskom moru, što je izazvalo oštar protest Kine, ali i upozorenje filipinske vlade da su njeni brodovi „pokriveni“ odbrambenim sporazumom sa SAD, izjavio je visoki zvaničnik iz Manile.

PROČITAJTE JOŠBELGIJA: Uvedena obaveza rada od kuće četiri dana u nedelji

Ministar spoljnih poslova Teodoro Loksin junior rekao je da niko nije povređen u incidentu u spornom području u utorak, ali da su dva broda za nabavku morala da obustave misiju isporuke namirnica filipinskim snagama u atolu Sekond Tomas, koje se nalazi u regionu zapadne filipinske provincije Palavan, koja je međunarodno priznata kao ekskluzivna ekonomska zona te zemlje.

Loksin je naveo da je potez kineskih brodova „ilegalan“ i zatražio od njih da se povuku.

PROČITAJTE JOŠSnažan zemljotres pogodio Argentinu!

Filipinska vlada je prenela Kini „ljutnju, osudu i protest zbog incidenta“.

– Ovo neuspelo samoobuzdavanje preti da ugrozi specijalne odnose koje imaju Filipini i Kina, na kojima su vredno radili predsednik Rodrigo Duterte i njegov kineski kolega Si Ðinping- dodao je Loksin.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter