Izvor: NOVOSTI
04.06.2024 u 20:18
0

KINESKI GENERAL POSLAO PORUKU ZELENSKOM: Ukrajinski lider će morati dobro da razmisli

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski, u vezi sa vojnom podrškom Zapada, treba da razmisli o vrednosti života Ukrajinaca, rekao je general-major Narodne oslobodilačke armije Kine Sju Hui, prenosi lokalni portal Guanča.

Prema generalovim rečima, ukrajinski lider treba da razmisli i o tome za šta se Ukrajina bori, šta to znači za zemlju, Evropu i svet.

– Američki predsednik Džozef Bajden rekao je nešto strašno. Rekao je da će navijati za Ukrajinu i boriti se do poslednjeg Ukrajinca. Ako se oni bore do poslednjeg Ukrajinca, za šta se bori ukrajinski narod? – rekao je Hui.

Kina se zalaže za mirno rešenje sukoba u Ukrajini i u februaru 2023. godine objavila je svoj stav o rešenju krize. U dokumentu se posebno navodi da su mirovni pregovori „jedini održivi“ način za rešavanje sukoba i da je Peking spreman da da svoj doprinos rešavanju krize. U maju ove godine, zemlja je pozvala Kijev i Moskvu da obnove dijalog.

Kina je takođe isključila snabdevanje oružjem obe strane u sukobu. EU i SAD su saopštile da nemaju dokaze da Kina isporučuje oružje Rusiji za upotrebu u Ukrajini. Peking je takođe pozvao Zapad da prekine isporučke oružja ukrajinskoj strani, jer to podriva diplomatske napore drugih zemalja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter