Izvor: tanjug
14.09.2021 u 10:41
0

KORONA U AUSTRALIJI: Smirivanje epidemijskog talasa

Broj slučajeva kovid-19 u Sidneju danas raste najsporije u poslednje dve nedelje, ali zvaničnici podsećaju da je neophodno postići stalni pad dnevnog broja novozaraženih pre nego što se donese odluka da je infekcija dostigla vrhunac i opada.

Država Novi Južni Vels (NSV) prijavila je 1.127 novih lokalnih slučajeva, većina u glavnom gradu Sidneju i dva smrtna slučaja. 

PROČITAJTE JOŠ:  VREĐALA KURCA I NAŠLA SE NA SUDU! Za uvredu kancelara kazna i do 1.000 evra!

-Prerano je zaključivati da li je zauzdan porast novih zaražavanja, ali vidimo da se broj slučajeva ne povećava tako brzo kao ranije- rekao je Džeremi Mekanulti, izvršni direktor Agencije za javno zdravlje NSV.

-Pratićemo šta će se dešavati do kraja ove nedelje da bismo znali kako nam ide- rekao je Mekanulti.

PROČITAJTE JOŠ:  Klimatske promene udvostručile broj vrelih dana u svetu

Skoro polovina od 25 miliona žitelja Australije je pod strogim lokdaunom uključujući i građane Sidneja, Melbourna i Kanbere.

Ipak, broj novih slučajeva zaražavanja korona virusa još uvek je daleko manji nego u brojnim drugim zemljama.

PROČITAJTE JOŠ:  NOVI ZELAND MENJA IME? Maori pokrenuli peticiju, smeta im holandsko ime zemlje

U Australiji je od početka pandemije potvrđeno oko 77.000 slučajeva kovida-19 i 1.102 smrtna slučaja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter