Izvor: Tanjug
05.02.2021 u 20:23
0

Lašet: Severni tok ne treba otkazati zbog Navaljnog

 Novi predsednik vladajuhe nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i potencijalni budući kancelar Armin Lašet smatra da Nemačka ne sme da odustane od projekta gasovoda Severni tok II zbog zatvaranja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

-Nemačka u predstojećem razdoblju izlazi iz snabdevanja atomskom energijom i energijom dobijenom od uglja. I zato joj za prelazno razdoblje treba gas koji ona sama nema- rekao je Lašet za Rojters.

NE PROPUSTITE: 

UŽAS NA VOŽDOVCU! Pucao na DECU dok su imala čas fizičkog!

IMUNIZACIJA U SRBIJI: Više od 20 hiljada revakcinisanih građana!

KORONA U GRADOVIMA: Ovo su žarišta Srbije!

KORONA NE JENJAVA! Skoro 2.000 novoobolelih!

Nenad Popović: RUSKA VAKCINA KREĆE SA PROIZVODNJOM U SRBIJI

On smatra da slučaj Navaljnog ne bi trebalo povezivati s privatnim ekonomskim projektom poput Severnog toka II i upozorio na štetnost „simboličke politike“.

-Mislim da je to dno političke kulture kada se umesto trezvene rasprave o nekom problemu pokušavaju nametnuti klišei -rekao je Lašet.

Odbacio je kritike da je „simpatizer Rusije“ i istakao da je kritikovao i da dalje kritikuje hapšenje Navaljnog kao i rat u Ukrajini.

PROČITAJTE JOŠ:

ANA BRNABIĆ na listi BARBRE STREJSEND: „Žene koje dolaze“(VIDEO)

POROĐAJ UŽIVO: Zbog korone nije primljena u bolnicu, imala je samo jedan izbor! (VIDEO)

SKANDAL! Tadićev saigrač najuren iz fudbala na godinu dana zbog ŽENE!

PUCNJAVA U SARAJEVU: Uhapsen državljanin Srbije

Podsetio je da Rusija i pre toga Sovjetski Savez već više od 50 godina izvoze gas u Nemačku, a na kritiku Vašingtona na račun Severnog toka II odgovorio da i SAD kupuju naftu od Rusije i „ostalih zemalja koje ne spadaju u uzore kada su u pitanju slobode i ljudska prava“.

Lašet je nedavno postao predsednik CDU i nakon parlamentarnih izbora u septembru bi mogao da nasledi Angelu Merkel na funkciji nemačkog kancelara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter