Izvor: Alo
18.05.2024 u 16:57
0

LAVROV: „Zapad je počeo da razmatra konture nove evropske vojne alijanse, ali sada sa nuklearnim elementom“.

Kada je reč o vojno-političkoj konfrontaciji Rusije i Zapada napetost je u punom zamahu, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Napetost po pitanju vojno-političke konfrontacije Rusije i Zapada se nastavlja i sada je, ako se tako može reći, u punom zamahu. Posebna revnost je vidljiva u antiruskoj retorici naših evropskih suseda“, rekao je ruski ministar na 32. skupštini Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku.

On je dodao da se slaže sa ocenom ruskih eksperata da Evropa neće biti partner Rusiji minimum jednu generaciju.

Prema njegovim rečima, Zapad nastavlja da fantazira o tzv. dekolonizaciji Rusije, što znači njeno rasparčavanje.

Opsadno stanje u Slovačkoj! Atentatora na Fica dovode u sud, pojavila se čudna informacija! (FOTO)

Zapad, na čijem su čelu SAD, ne odustaje od cilja da Rusiji nanesu strateški poraz, vojni, ali i u drugom smislu.

„Samo postojanje naše zemlje za neke od najagresivnijih rusofoba predstavlja pretnju globalnoj dominaciji zlatne milijarde na čelu s Vašingtonom“, rekao je on.

Ruski ministar je naglasio da je Moskva otvorena za dijalog sa Zapadom o strateškoj stabilnosti, ali ne sa pozicija sile, već na ravnopravnoj osnovi.

„Zapad je počeo da razmatra konture nove evropske vojne alijanse, ali sada sa nuklearnim elementom“, rekao je on.

O odnosima Rusije i Kine

Lavrov je komentarisao tek završenu posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Kini.

„Odnosi Rusije i Kine prevazilaze klasične saveze iz prošlosti. Poseta Putina Kini potvrdila je odnose sveobuhvatnog partnerstva“, istakao je on, prenosi Sputnjik.

On je otkrio da su dvojica lidera, Putin i Si Đinping, tokom susreta u Pekingu razmatrali inicijativu Kine o globalnoj bezbednosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter