Izvor: tanjug
03.09.2021 u 11:08
0

MAĐARSKA POLICIJA: Privedeno 400 migranata u jednom danu

Mađarska policija je proteklog dana privela čak 400 ilegalnih migranata koji su zatečeni na teritoriji te zemlje.

Vojne i policijske patrole Mađarske su, kod zaštitne ograde na mađarsko-srpskoj granici, sprečile još 85 osoba da ilegalno pređu granicu. 

PROČITAJTE JOŠ: PUTIN ISTAKAO: Apsurd je nepostojanje mirovnog sporazume između Rusije i Japana

Kako se navodi, najviše migranata uhapšeno je u dve županije koje se graniče sa Srbijom – 227 ljudi u gradovima i selima županije Bač-Kiškun i 124 osobe u županiji Čongrad-Čanad.

Među privedenima koji ne mogu da dokažu legalan boravak u Mađarskoj najviše je Sirijaca i Avganistanaca, a bilo je i državljana Indije, Pakistana, Tunisa, Jemena, Kameruna, Alžira, Libana, Maroka, Palestine, Turske, Egipta i Libije.

U skladu sa mađarskim propisima, policija je, nakon ispitivanja, sprovela ilegalne migrante do ograde na mađarsko-srpskoj granici.

PROČITAJTE JOŠ: SEVERNA KOREJA: Kim Džong naložio strožije mere protiv kovida

Mađarska policija juče je privela i devet osoba koje su krijumčarile migrante i protiv njih je pokrenut krivični postupak zbog trgovine ljudima. 

Među njiima je i građanin Srbije koji je kod mesta Mošonudvar jutros zatečen kao vozač kamioneta sa 16 Sirijaca bez dokumenata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter