Izvor: Tanjug
15.06.2020 u 08:10
0

MAKRON PORUČIO: Rad za Evropu koja se manje oslanja na Kinu i SAD

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je u nedelju uveče da će raditi na izgradnji Evrope koja bi bila manje zavisna od Kine i SAD.

Kriza nastala usled pandemije korona virusa otkrila je koliko Francuska i ostatak Evrope zavise od lanaca snabdevanja s Kinom i drugim zemljama, od mobilnih telefona do automobila, pišu mediji.

– Ovo mučenje je otkrilo nedostatke i slabost: našu zavisnost od drugih kontinenata da bismo došli do neke robe – rekao je Makron u televizijskom obraćanju naciji.

I OVO ĆE VAS INTERESOVATI

KOLIKO KOŠTA LJUDSKI ŽIVOT Preživeo koronu, a onda je dobio račun za bolničko lečenje…

RECEPT NAJPOZNATIJE BEOGRADSKE PEKARE: PROJICE SA SIROM, SAVRŠENA NEDELJNA VEČERA (FOTO)

Veštački mozak od čipova uskoro realnost: Počelo testiranje!

NAJSTRAŠNIJA ŠUMA NA SVETU Uđu i nikad se ne vrate! (VIDEO)

ZABRANJENA LITIJA U NIKŠIĆU! (VIDEO)

– Želim da izvučemo neku pouku iz onoga što smo naučili –  dodao je francuski predsednik.

Prema njegovim recima, jedini odgovor je izgradnja novog, snažnijeg ekonomskog modela, više rada i proizvodnje da se „ne bi oslanjali na druge“.

Makron se takođe dotakao rasnih protesta koji potresaju svet, rekavši da boja kože prečesto smanjuje mogućnost za napredovanje u Francuskoj i obećao da će se boriti protiv diskriminacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter