Izvor: tanjug
15.11.2021 u 20:20
0

Merkelova i Lukašenko razgovarali o migrantskoj krizi

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko razgovarao je danas telefonom sa nemačkom kancelarkom u tehničkom mandatu Angelom Merkel o migrantskoj krizi na granici Belorusije sa zemljama EU. 

Kako je navedeno, u razgovoru je bilo reči o nizu problema, pre svega o situaciji sa izbeglicama na belorusko-pollskoj, belorusko-litvanskoj i belorusko-letonskoj granici.

Detallno su razmotreni putevi i izgledi za rešavanje migracionog problema kako bi se sprečila eskalacija situacije na granici. 

U saopštenju se kaže i da su lideri detallno razmatrali podršku izbeglicama kroz pružanje humanitarne pomoći.

Kako prenosi kanal, razgovor predsednika Lukašenka i Merkelove trajao je oko 50 minuta, a strane su se „dogovorile o dallim kontaktima kako bi se rešila situacija”.

Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra.

Nekoliko hillada migranata došlo je do belorusko-pollske granice i ne napušta pograničnu zonu.

PROČITAJTE JOŠ: Tri opasna begunca pobegla iz kenijskog zatvora

Neki od njih pokušali su da uđu u Pollsku razbijajući ogradu od bodllikave žice.

Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija.

PROČITAJTE JOŠ: EU uvodi narednih dana novu turu sankcija Belorusiji

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter