Izvor: tanjug
27.12.2021 u 11:35
0

MIGRANTI pokušali da ilegalno pređu litvansko-belorusku granicu

Oko 30 ilegalnih migranata pokušalo je da pređe iz Belorusije u Litvaniju tokom vikenda, rekao je danas za nacionalnu radio stanicu komandant Službe državne granične straže Rustamas Liubajevas.

-Tokom božićnih praznika, 29 ilegalnih migranata pokušalo je da uđe u Litvaniju i vraćeni su na belorusku teritoriju- rekao je komandant.

Prema podacima granične službe, migranti pokušavaju da pređu granicu u manjim grupama, a najbrojnija grupa je bila od njih devetoro, pojasnio je Liubajevas.

Kako se navodi, tokom decembra meseca, šest dana litvanski graničari nisu registrovali nijedan slučaj ilegalnog prelaska granice.

Prema rečima komandanta Državne granične službe, teža situacija je na beloruskoj granici sa Poljskom i Letonijom.

Tokom perioda odmora, prema najnovijim informacijama, 116 ilegalnih imigranata pokušalo je da uđe u Poljsku, dok je 179 izbeglica pokušalo da uđe u Letoniju.

Od početka godine više od 4.000 ilegalnih migranata iz Azije i Afrike privedeno na litvansko-beloruskoj granici, što je 50 puta više nego 2020. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter