Izvor: Tanjug
15.10.2020 u 18:00
0

MIHAJLOVIĆ: Nemačka je važan politički i ekonomski partner

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Nemačke, novopostavljenim direktorom Nemačke razvojne banke KfW u Srbiji Ridiger Hartmanom i direktorkom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) Danijelom Funke o rezultatima dosadašnje razvojne saradnje i perspektivama za njeno dalje unapređenje.

Mihajlović je nakon sastanka rekla da bez stalne podrške GIZ-a i KfW banke ne bismo uspeli da postignemo sve što smo uradili u ovoj posebno izazovnoj godini.

PROČITAJTE…

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U ZEMUNSKOM VRTIĆU! Preminula devojčica (1)!

OSUĐENI uhapšeni za NELEGALNU GRADNJU!

ZASTRAŠUJUĆE! Ispovest devojke kojoj su skidali crnu magiju, a ovo su joj tražili!

KRV ŠIKLJALA, POKOLJ U DVORIŠTU KOD OBRENOVCA: Psi LUTALICE pomahnitali, uništili sve, jeziv PRIZOR! (VIDEO)

ISPLIVALI NOVI DETALJI SKANDALA KOJI TRESE REGION: Muž učiteljice MALTRETIRAO đaka nasred časa!

-Mnogo toga smo uradili u prethodnom periodu zajedno, od projekata zaštite životne sredine, uređenja otpadnih voda i kanalizacionih sistema u lokalnim samoupravama, do inkluzije Roma i Romkinja- rekla je ona.

Mihajlović je zahvalila nemačkoj vladi na takvoj podršci i dodala da je ona važan politički i ekonomski partner Srbije.

-Srbija je okrenuta razvoju i podrška koju imamo od Nemačke, koja je od 2000. godine kroz razne programe razvojne pomoći uložila 2,1 milijardu evra u našu zemlju, za nas je izuzetno značajna- istakla je Mihajlović.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

KNIN POD VODOM Pogledajte apokaliptične scene posle oluje (VIDEO)

„NE OPRAŠTAM SEBI ZATO ŠTO NISAM BILA PORED NJEGA“ Bio je RATNO SIROČE, tetka ga je NAŠLA u SNEGU: Ove DETALJE niko NIJE ZNAO!

NE LIČI NA SEBE! Končita 6 godina posle Evrovizije izgleda kao druga osoba

FEJSBUK SE PRODAO! Pročitajte na čijoj su sad strani!

OZBILJNE PREMIJE ZA ORLOVE: Reprezentativci nagrađeni za pobedu nad Norveškom

ISPALA AMERIČKIH ŠPIJUNA Izgubili čamac-dron, nasukao se čak u Škotskoj (VIDEO)

Potpredsednica Vlade podsetila je i da je Srbija u spoljnotrgovinskoj razmeni okrenuta ka Evropskoj uniji, te da je od 63 odsto te razmene najveći deo upravo sa Nemačkom.

-To je važno za našu budućnost i naš put ka EU i standarde koje želimo da uvedemo. Hvala na podršci i svemu što zajedno radimo i dogovaramo u ovoj teškoj godini za sve- dodala je Mihajlović.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib koji je podsetio da uspešna razvojna saradnja Srbije i nemačke traje već dvadeset godina.

-Ključne oblasti na kojima radimo su zaštita životne sredina, održivi razvoj i zapošljavanje, kao i dobra uprava. Imamo kvalitetnu saradnju s Vladom Srbije i Ministarstvom kao ključnim partnerom, imajući u vidu posvećenost unapređenju položaja romske zajednice kroz projekte koje zajednički implementiramo. Hvala vam na sjajnoj saradnji, verujem da ćemo tako nastaviti i sa novom vladom i radujemo se tome- rekao je Šib.

Direktor KfW Ridiger Hartman takođe je naglasio dugoročnu i dobru saradnju sa vladom Srbije i dodao da je važna oblast u koju Nemačka razvojna banka ulaže vodosnabdevanje i upravljanje otpadnim vodama, i da su postignuti rezultati dobri.

SAZNAJTE JOŠ

Fudbaler Crvene zvezde POZITIVAN na KORONA VIRUS

PREDRAG KON ZA HAPPY TV! NEVEROVATNO OTKRIĆE EPIDEMIOLOGA: Evo kako se prenosi korona virus!

ŠTA SE SVE KORISTI U SRBIJI ZA LEČENJE VIRUSA: Ovo su ČETIRI KLJUČNA LEKA u borbi s koronom

OGLASILA SE MITROPOLIJA: Evo kakvo je zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija!

-Promovisali smo i unapredili infrastrukturu u 30 opština. Ovakvi projekti doprinose unapređenju života građana, a istovremeno su i podrška u pristupanju EU jer se naši programi fokusiraju na Poglavlje 27. Investicije će rasti narednih godina i drago nam je da ovi projekti imaju veliki benefit kako za lokalnu zajednicu, a tako i nacionalnu ekonomiju- rekao je Hartman.

Direktorka nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) ukazala je na dobru saradnju u pogledu inkluzije romske populacije koja je najpogođenima u ovoj situaciji izazvanoj pandemijom.

Kroz projekat koji GiZ sprovodi tokom pandemije, pružili su pomoć brojnim romskim porodicama u higijenskim i paketima sa hranom i opremom.

-Važno je da nastavimo sa realizacijom projekata koji će doneti i nove prilike za obuke, obrazovanje i dalji razvoj, kako ne bismo imali izgubljene generacije, posebno kada je reč o romskoj deci u obrazovanju- rekla je Funke.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter