Izvor: Happy BSC
12.10.2022 u 09:57
0

MINISTARSTVO PRAVDE SAD PROTIVI SE TRAMPOVOM ZAHTEVU! Traže od Vrhovnog suda da odbije ponudu bivšeg američkog predsednika

Ministarstvo pravde SAD u utorak je zatražilo od Vrhovnog suda da odbije ponudu bivšeg predsednika Donalda Trampa da ponovo ovlasti nezavisnog arbitra da pregleda poverljive zapise zaplenjene iz njegovog doma na Floridi u okviru njegove pravne bitke protiv istražitelja koji ispituju njegovo rukovanje osetljivim državnim dokumentima.

NAŠA ZEMLJA RUGALA SE PUTINU! Tramp: „SAD skoro pa naterale predsednika Rusije da pokrene rat“

Tramp je 4. oktobra podneo hitan zahtev tražeći od sudija da ukinu odluku saveznog apelacionog suda da spreči arbitra, poznatog kao specijalni upravnik, da proverava više od 100 dokumenata označenih kao poverljivih koji su bili među otprilike 11.000 zapisa koje su zaplenili agenti FBI na svom imanju Mar-a-Lago u Palm Biču 8. avgusta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U podnesku od utorka, Ministarstvo pravde pozvalo je Vrhovni sud da odbije Trampov zahtev jer on nije ukazao na bilo kakvu „jasnu grešku“ u odluci nižeg suda niti pokazao kako je njome oštećen. 

Tramp je otišao na sud 22. avgusta u pokušaju da ograniči pristup dokumentima Ministarstva pravde jer ono vodi krivičnu istragu protiv njega zbog čuvanja vladinih dosijea, od kojih su neki označeni kao visoko poverljivi, uključujući strogo poverljivo, u Mar-a-Lagu nakon što je napustio funkciju u januaru 2021. Tramp je u to vreme tražio od sudije da imenuje specijalnog majstora, kao što je sudija kasnije uradio, da pregleda zaplenjenu dokumentaciju i da razmotri da li se neka može smatrati privilegovanom i potencijalno uskratiti istražiteljima. 

Konzervativna većina Vrhovnog suda od 6-3 uključuje tri sudije koje je imenovao Tramp. 

Jedanaesti okružni apelacioni sud SAD sa sedištem u Atlanti je 21. septembra stavio na čekanje odluku okružnog sudije SAD Ejlin Kenon, koja predsedava Trampovom tužbom. Cannon je privremeno zabranila Ministarstvu pravde da pregleda zaplijenjenu dokumentaciju sve dok specijalni majstor kojeg je imenovala, sudija Raimond Dearie, ne identifikuje sve koji bi se mogli smatrati privilegovanim. 

Kenon je zadužio Dearieja da pregleda sve zaplenjene zapise, uključujući i poverljive, da locira bilo šta što podleže poverljivosti advokata i klijenta ili izvršnoj privilegiji – pravnoj doktrini koja štiti neke komunikacije Bele kuće od obelodanjivanja – i tako van granica za istražitelje.

Veće 11. okruga od troje sudija dalo je odeljenju pristup dokumentima označenim kao klasifikovano za njegovu tekuću krivičnu istragu i sprečilo Dirija da ih proveri, napominjući da je važno ograničiti pristup poverljivim informacijama i osigurati da istraga odeljenja neće biti oštećena.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter