Izvor: TANJUG
22.06.2022 u 18:42
0

NAKON VIŠE OD 4 DECENIJE: Zabeležen prvi slučaj kolere u Španiji

Španija je registrovala prvi lokalni slučaj kolere nakon više od četiri decenije, saopštile su danas regionalne zdravstvene vlasti, uz napomenu da se zaražena osoba već oporavila, a da u međuvremenu nije prijavljen nijedan drugi slučaj.

Jedna pacijentkinja bila je hospitalizovana u privatnoj zdravstvenoj ustanovi u Madridu i pose lečenja je otpuštena, rekao je portparol madridskih zdravstvenih vlasti, ne navodeći datume ili druge detalje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PROGLAŠEN NACIONALNI INCIDENT: Tragovi iskorenjenog virusa pronađeni u kanalizaciji

Navodi se da se ona zarazila nakon što je pila vodu sa imanja u Toledu, 75 kilometara južno od glavnog grada u regionu Kastilja La Mančca, a imanje je od tada zatvoreno iz bezbednosnih razloga, prema zdravstvenim zvaničnicima u tom regionu.

Podseća se da je kolera akutna dijarejna infekcija uzrokovana bakterijom Vibrio ćolerae i može biti smrtonosna ako se ne leči, a uglavnom se širi kontaminiranom hranom i vodom.

Poslednja velika epidemija lokalno prenosive kolere u Španiji bila je 1979. godine kada je prijavljeno 267 slučajeva, uglavnom u Barseloni i Malagi, a od tada su zdravstvene vlasti registrovale samo nekoliko uvezenih slučajeva svake godine.

Tačni porasti bolesti nisu neuobičajeni, naročito u zemljama u razvoju ili ratnim zonama gde lečenje često nije dostupno.

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, svake godine se širom sveta prijavi između 1,3 i četiri miliona slučajeva kolere.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter