Izvor: Kurir
28.07.2024 u 16:42
0

NETANJAHU: „Približavamo se trenutku kada ćemo se suočiti sa totalnim ratom“

Izraelski ministar obrazovanja Joav Kiš rekao je da očekuje da će vlada odgovoriti "punom snagom" nakon smrtonosnog raketnog napada na okupiranu Golansku visoravan, "čak i ako to znači ulazak u sveopšti rat sa Hezbolahom".

U međuvremenu, premijer Benjamin Netanjahu prekinuo je posetu SAD i sazvao ratni kabinet.

IZRAELSKE SNAGE JAČAJU NA JUGU POJASA GAZE

Kiš je napad na Golansku visoravan, u kojem je ubijeno 12 dece i mladih, nazvao „velikom katastrofom“, dodajući da „tako više ne može“. On je to rekao prilikom posete porodicama poginulim u napadu u Majdal Šamsu.

Takođe, načelnik štaba Izraelskih odbrambenih snaga general-potpukovnik Herci Halevi rekao je da Izrael „značajno povećava spremnost za sledeću fazu borbi na severu, jer se istovremeno borimo i u Gazi“.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac rekao je ranije za izraelski Kanal 12 da bi mogao izbiti širi rat.

„Nema sumnje da je Hezbolah ovde prešao sve crvene linije i odgovor će to odražavati“, rekao je Kac.

„Približavamo se trenutku kada ćemo se suočiti sa totalnim ratom“, dodao je on.

Libanski ministar spoljnih poslova Abdalah Bu Habib rekao je za Rojters da bi značajan napad Izraela doveo do „regionalnog rata“.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu prekinuo je put u SAD i vratio se u Izrael da sazove sastanak ratne vlade oko 14 časova po srednjoevropskom vremenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter