Izvor: Tanjug
25.02.2021 u 20:02
0

NOVE VARIJANTE KOVIDA 19 ZABRINULE EU! Izdate smernice za proizvođače vakvina!

Evropski regulator za lekove saopštio je danas da je izdao nove smernice kako bi za proizvođače lekova ubrzao postupak odobravanja modifikacija njihovih vakcina protiv kovida 19 zbog novih varijanti virusa.

PROČITAJTE JOŠ

BRNABIĆ O OBJEKTIVNOSTI: Stavovi Fon Kramon nisu stavovi EU

MINISTAR PROSVETE NAJAVIO: Promene već od septembra!

ALEKSIĆ DANAS SASLUŠAN, još jedna devojka se IZJASNILA

Ovaj potez dolazi nakon što su se varijante koje su prvi put identifikovane u Brazilu, Velikoj Britaniji i Južnoj Africi proširile širom sveta, stvarajući pritisak na vlade koje se bore da ukrote pandemiju koja je ubila više od 2,5 miliona ljudi, navodi Rojters.

Evropska agencija za lekove (EMA) saopštila je da pretpostavlja da bi se bilo koja nova varijanta vakcine u velikoj meri oslanjala na istu tehnologiju kao i matična vakcina, pa bi regulatorni fokus bio na imunološkom odgovoru.

– Nisu potrebne velike studije bezbednosti i efikasnosti – rekao je regulator EU, dodajući da preporučuje da se sprovede najmanje jedno kliničko ispitivanje na ispitanicima koji nisu vakcinisani i nikada nisu zaraženi SARS-Cov-2.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

LONČAR O NOVIM MERAMA: Biće ciljane na epicentre širenja virusa

UKAZAO SE SVETI VASILIJE? Snimak digao vernike na noge! (VIDEO)

JERMENSKI LIDER POZVAO PUTINA: Dobio OŠTAR odgovor!

Mala grupa ispitanika treba da bude nasumično izabrana da primi ili “roditeljsku” ili “varijantnu” vakcinu kao deo međustudije za testiranje imunološkog odgovora, navodi se u izveštaju.

Agencija EU dodaje da bi proizvođači takođe trebalo da prouče efikasnost varijante vakcine kada se daju kao jedna doza – kao pojačivač – ljudima koji su prethodno vakcinisani roditeljskom vakcinom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter