Izvor: Novosti
06.10.2021 u 20:26
0

NOVI BIOLOŠKI TERORIZAM: Ljude zaražene koronom šalju među stanovništvo

Teroristi u čitavom nizu država pokušavaju da iskoriste ljude zaražene virusom korona da zaraze stanovništvo, rekao je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Jurij Kokov.

– Već su registrovani pokušaji da se zaraženi virusom korona upotrebe kako bi se zarazilo stanovništvo. Tako nešto otkrile su, na primer, indijske specijalne službe. S druge strane, u Tunisu su uhapšeni lokalni ekstremisti koji su tajno prodrli u kasarne kako bi zarazili vojnike, rekao je Kokov za ruske medije. 

PROČITAJTE JOŠ:  OSUĐENA MAJKA KOJA JE ZAPALILA SVOJE DETE: Anastasija je sina navodno zapalila jer je mališan očuhu rekao da je upoznao njenog ljubavnika

S druge strane napadi na građane vozilima se sada ređe primenjuju među teroristima, a razlozi za to su pre svega jače mere bezbednosti na javnim mestima, a kao i antikovid mere i ograničenja po pitanju okupljanja ljudi i masovnih manifestacija.

Tokom pandemije, emisari svih mogućih terorističkih organizacija značajno su se aktivirali na internetu.

– Preko društvenih mreža oni su počeli da diskredituju lokalne vlasti u borbi protiv pandemije, uticali su da se kod stanovništva proširi osećanje nesigurnosti, a aktivirali su se i po pitanju vrbovanja na internetu, rekao je zamenik Nikolaja Patruševa.

PROČITAJTE JOŠ:  KURC ODBACUJE SVE OPTUŽBE: Istina će izaći na videlo!

Prema njegovim rečima, sociološka ispitivanja sprovedena u Americi pokazala su da je u vreme masovne samoizolacije došlo do značajnog rasta potražnje za ekstremističkim sadržajem na internetu, posebno među mladima.

Očigledno je da taj proces vuče za sobom širenje baze radikala za potrebe ekstremističkih i terorističkih ciljeva, zaključio je Kokov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter