Izvor: Tanjug
26.10.2020 u 11:16
0

Odložen zakazani kongres stranke Angele Merkel

Izvršni komitet stranke Hrišćansko-demokratska unija (CDU) nemačke kancelarke Angele Merkel odlučio je da odloži stranački kongres zakazan za 4. decembar na kojem je trebalo da se izabere novi lider partije.

Izvršni komitet CDU jednoglasno je glasao za predlog liderke stranke Anegrete Kramp Karenbauer da se tek 16. januara donese odluka da li je moguće održavanje kongresa sa 1.001 delegatom u jeku pandemije korona virusa, saznaje Rojters iz upućenih krugova u stranci.

SAZNAJTE JOŠ…

Preminuo Aleksandar Šarac!

PRETUČEN POLICAJAC NA KARABURMI: Jedan muškarac ga držao za ruke, a drugi udarao?!

Srpska pravoslavna crkva SUTRA praznuje Svetu Petku, VEČERAS pred spavanje radi se poseban OBIČAJ

Ukoliko i tada situacija ne bude jasna, kongres će biti održan putem video linka, a delegatima omogućeno glasanje poštom, tvrdi isti izvor.

Za čelno mesto u CDU za sada se nadmeću Armin Lašet, premijer Severne Rajne-Vestfalije, Fridrih Merc, nekadašnji rival Merkelove i Norbert Retgen, ekspert za spoljnopolitička pitanja.

Dok se Lašet izjasnio za odlaganje kongresa, Merc je tražio da se kongres održi u zakazanom terminu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter