Izvor: SPUTNIK
03.07.2024 u 07:43
0

ORBAN ZAPOČEO„MIROVNU MISIJU“O UKRAJINI: Sve zavisi od velikih lidera Evropske unije

Mađarski premijer Viktor Orban započeo je svoju „mirovnu misiju“ o Ukrajini posetama Nemačkoj, Francuskoj i Italiji.

„Sve zavisi od velikih lidera Evropske unije“, rekao je Orban u intervjuu švajcarskom listu Die Weltwoche.
„S tim u vezi, boravio sam u Berlinu, Parizu i Rimu – time sam apočeo ovu mirovnu misiju“, dodao je on.
Mađarski premijer je istakao da Vladimir Zelenski ne veruje mnogo u ideju o prekidu vatre radi otpočinjanja pregovora.
„On ima određene sumnje s tim u vezi. Nije bio baš oduševljen tim. Rekao je: hajde da razmislimo o tome. Ima loše iskustvo sa prethodnim prekidima vatre, koji u njegovoj interpretaciji nisu bili dobri za Ukrajinu. Stoga je on shvatio svoju poziciju, objasnio je svoja ograničenja i videćemo kako da nastavimo dalje“, rekao je Orban.
Orban je danas bio u svojoj prvoj poseti Kijevu posle dvanaest godina. Mađarska od 1. jula predsedava Savetom Evropske unije. Orbanov sekretar za štampu rekao je da će Orban u Kijevu razgovarati sa Vladimirom Zelenskim o uspostavljanju mira i aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa.
Mađarski premijer je na konferenciji za novinare sa Zelenskim rekao da ga je zamolio da razmotri mogućnost prekida vatre pre pregovora za rešavanje situacije u Ukrajini.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter