Izvor: TANJUG
02.05.2022 u 17:01
0

ORBANOVA STRANKA IMA VEĆINU: Konstituisan novi saziv mađarskog parlamenta

U Mađarskoj je danas konstituisan novi saziv parlamenta u kojem većinu mesta imaju Fides premijera Viktora Orbana i Demohrišćanska stranka.

ONI SU BEDNICI! MEDVEDEV ODBRUSIO EVROPI I UKRAJINI! POMENUO JE ORBANA I MILANOVIĆA! Zagreb i Mađarska su upravo ČULI jake reči iz Rusije

Mađarski poslanici položili su zakletvu, a konstitutivnu sednicu parlamenta otvorio je predsednik Mađarske Janoš Ader.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Poslanici opozicione Demokratske koalicije (DK) i partije Momentum napustili su sednicu odmah nakon ceremonije polaganja zakletve.

Mate Kočis, predsednik poslaničke grupe vladajućeg Fidesa, reagujući na postupak poslanika DK i Momentuma, naveo je na Fejsbuku da je rad poslanika regulisan mađarskim ustavom i parlamentarnim zakonom i da je poslanik koji ne poštuje zakon i brine samo o tome da primi platu nedostojan svog poslaničkog mesta, prenosi MTI.

Partija Momentum se uoči sednice oglasila na Fejsbuku porukom da su njeni poslanici položili „alternativnu zakletvu“ i da će služiti „čitavom društvu, a ne maloj privilegovanoj eliti“.

Vladajuća koalicija koju čine Fides i Demohrišćanska stranka ima 135 od 199 mesta u parlamentu, Demokratska koalicija 15, dok Jobik, Momentum i socijalisti imaju po 10 mesta.

Radikalna stranka Mi Hazank, koja je prvi put prešla parlamentarni cenzus 2022. godine, osvojila je šest mandata, kao i Parbesed.

Zelena stranka LMP ima pet mesta, nemačka manjina ima jedno mesto, a očekuje se da će jedno mesto pripasti i nezavisnom poslaniku, navodi mađarska agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter