Izvor: tanjug
17.08.2021 u 11:41
0

OTKRIVEN BROD PUN LEŠEVA! Više od 30 migranata umrlo od gladi i žeđi

U blizini obala severozapadne Afrike, obalska straža Mauritanije otkrila je brodu, koji je besciljno plutao na moru, na kome je bilo više od 30 beživotnih tela, a još je bilo živo samo sedam ljudi. 

Pretpostavlja se da su migranti, najvećim delom poreklom iz Senegala, umrli od gladi i žeđi, verovatno nakon što su danima putovali izloženi jakom suncu, na milost i nemilost morskih struja, bez hrane i vode.

VAŽNO:

VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ OBJASNIO KAKO DO NOVČANE POMOĆI: Osnovcima tableti, a roditeljima novac na računima – EVO KAKO DA SE PRIJAVITE

VUČIĆ OTVARA NOVU SPORTSKU HALU! Predsednik danas u Užicu, Bajinoj Bašti i Mećavniku!

MIONICA: Stigli prvi rezervoari sa PIJAĆOM VODOM

VREMENSKA PROGNOZA ZA 17.AVGUST: Dugo očekivano OSVEŽENJE!

Od 40 osoba na brodu, pronađeno je samo sedam živih koji su preveženi u bolnicu.

Prema prvim informacijama koje su dali preživeli, na brod su se ukrcali dve sedmice pre nego što su otkriveni, motor broda se odmah po ukrcavanju pokvario, pa su ih morske struje odvukle daleko na jug, blizu obala Mauritanije.

Ovo je najnovija tragedija migranata koji iz Afrike pokušavaju doći do Kanarskih ostvrva.

PROČITAJTE JOŠ:

IMUNIZACIJA U SRBIJI: TREĆA DOZA OD DANAS! Građanima SMS i mejl sa instrukcijama

NESREĆA KOD OBRENOVCA: Sudar kombija i autobusa – ima povređenih!

TRESLO SE U HRVATSKOJ: DVA zemljotresa pogodila Petrinje!

Prema izveštaju Međunarodne organizacije za migracije, samo u ovome mesecu, u toj zoni, zabeleženo je pet brodoloma sa žrtvama.

Ova morska ruta, od Afrike preme Kanarskim ostrvima, smatra se najopasnijom za one koji nastoje brodovima doći do obala Španije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter