Izvor: Alo
16.09.2024 u 07:38
0

OVO JE OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ ATENTATA NA TRAMPA: Nismo hteli brzu poteru

Osumnjičeni u slučaju novog navodnog pokušaja ubistva američkog republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa je u pritvoru

Rajan Vesli Rout (58) koji je uhapšen u vezi sa drugim atentatom na bivšeg predsednika Donalda Trampa bio je glasan u vezi sa podrškom SAD-a Ukrajini i ima dugu krivičnu i građansku sudsku istoriju, uključujući presudu za posedovanje mitraljeza, piše NBC.

OSETILI SU OLAKŠANJE KADA SU SAZNALI DA JE BEZBEDAN: Agent Tajne službe primetio je pušku kako viri iz ograde

Rajan Vesli Rout (58) uhapšen je nakon što je njegovo vozilo zaustavila lokalna policija, izvestio je En-Bi-Si njuz, pozivajući se na tri visoka zvaničnika za sprovođenje zakona.

Policajci su kasnije pretražili područje gde je čovek, za koga se veruje da je Rout, primećen i pronašli pušku u nalik AK-47 sa nišanom, dva ranca i GoPro.

Dave Aronberg, državni tužilac Palm Biča, rekao je za MSNBC da je Rout  „ležao i čekao“ Trampa.

Rekao je da je Rout ciljao na agente Tajne službe i da je jedan od njih pucao na njega.

Ranije je šerif okruga Martin Vilijam Snajder opisao kako su njegovi policajci neko vreme pratili osumnjičeni crni Nisan SUV pre nego što su  ga zaustavili.

– Naše putne jedinice su pokupile vozilo i malo smo čekali. Nismo ga odmah zaustavili. Nismo hteli brzu poteru. Tako da smo mogli da sačekamo da imamo adekvatne jedinice, opkolimo vozilo i nateramo ga da se zaustavi.

On je dodao da su uspeli mirno da privedu osumnjičenog.

Prethodni pokušaj atentata na Trampa

Na predizbornom mitingu republikanaca u Pensilvaniji 13. jula došlo je do pucnjave. Tada je Tramp ranjen u uvo, jedan od gledalaca je preminuo, a još dvojica su teško povređena.

Američka tajna služba saopštila je tada da je ubila osumnjičenog koji je ispalio nekoliko hitaca prema bini.

FBI ga je identifikovao kao 20-godišnjeg Tomasa Metjua Kruksa. Kako prenosi „Njujork post“, on se krio na krovu proizvodne zgrade stotinak metara od bine, van prostora gde je događaj održan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter