Izvor: Happy BSC
11.05.2022 u 08:22
0

OVO JE ZNAK DA POČINJE NUKLEARNI RAT! Američki obaveštajci otkrili kada će Putin da pritisne CRVENO DUGME

Vladimir Putin bi mogući poraz u Ukrajini mogao da posmatra kao egzistencijalnu pretnju njegovom režimu, što bi moglo da ga pogura u pravcu nuklearnog oružja, upozorila je najviša američka obaveštajna zvaničnica, Avril Hejns.

To je procena šefova obaveštajnih službi koji su obavestili Senat o mogućim vojnim pretnjama. Oni predviđaju da će rat u Ukrajini biti dug, i iscrpljujuć, sa još nekoliko činova pojačavanja vojne akcije od strane Putina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Eskalacija se odnosi na punu mobilizaciju, uvođenje vanrednog stanja i ako je ruski lider osetio da rat ide protiv njega, i da je njegov položaj  u Moskvi ugrožen, moguća je i upotreba nuklearne bojeve glave.

PUTIN JE UŠAO U FAZU KADA JE NAJSMRTONOSNIJI! Eksperti otkrili koju je TAJNU PORUKU poslao šef kremlja sa PARADE i JEZIVA JE

Direktorka nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns rekla je senatskom komitetu za oružane snage da će Putin nastaviti da maše ruskim nuklearnim arsenalom u pokušaju da odvrati SAD i njihove saveznike od dalje podrške Ukrajini. Pomeranje fokusa na istok i jug su najverovatnije privremena taktika, a ne trajno smanjivanje intenziteta rata, rekla je ona.

„Smatramo da bi Putinova percepcija egzistencijalne pretnje mogla da bude situacija u kojoj shvata da gubi rat u Ukrajini i da NATO u stvari ili interveniše ili sprema da interveniše u tom kontekstu, što bi moglo doprinose njegovom viđenju da će on uskoro izgubiti rat u Ukrajini“, rekla je Hejns na saslušanju u komitetu. Ona je dodala da će svet verovatno imati neko upozorenje da je nuklearna upotreba neizbežna.

„Postoji mnogo stvari koje bi uradio u kontekstu eskalacije pre napada nuklearnim oružjem, a to bi bili neki siginali koje do sada nije koristio. Verovatno će signal biti nuklearna vežba velikih razmera koja uključuje značajno raspršivanje mobilnih interkontinentalnih projektila, teških bombardera i strateških podmornica“, istakla je ona.

Šefovi američkih obaveštajnih službi su rekli da Putin namerava da osvoji Lugansku i Donjecku oblast plus tampon zonu oko njih, da obezbedi kopneni most ka Krimu. Želi da zadrži Herson, severno od Krima, da obezbedi vodosnabdevanje poluostrva.

Hejns je rekla da su se pojavili pokazatelji da Putin želi da proširi kopneni most sve do Pridnjestrovlja, regiona Moldavije koji je okupiran od strane Moskve, čime će se kontrolisati čitava ukrajinska obala Crnog mora. Hejns je, međutim, rekao da će se Putin suočiti sa teškim zadatkom i da proširenje kopnenog mosta do Pridnjestrovlja, uključujući zauzimanje Odese, neće biti moguće bez potpune mobilizacije. Ona je dodala da je malo verovatno zauzimanje Donbasa i tampon zone u narednih nekoliko nedelja.

Šef Odbrambene obaveštajne agencije general-potpukovnik Skot Berijer rekao je da SAD veruju da je do sada u sukobu ubijeno između osam i deset ruskih generala. Kao i Hejns, Berier je predvideo zastoj, pri čemu nijedna strana nije uspela da postigne iskorak. Ali odluka Putina da naredi potpunu mobilizaciju u Rusiji, uz formalnu objavu rata, mogla bi da promeni vojni balans.

Ako se mobiliše Rusija i objavi rat, to će dovesti hiljade vojnika u borbu. I iako možda nisu tako dobro obučeni i kompetentni, ipak će doneti masu i mnogo više municije. Putin je verovatno uveren da bi Rusija na kraju imala više izdržljivosti od Ukrajine i njenih pristalica. On verovatno računa da će odlučnost SAD i EU oslabiti kako se pogoršava situacija sa nestašicom hrane, inflacija i cenama energije“, rekao je Berijer.

Imajući u vidu Putinovo uverenje da bi na kraju mogao da pobedi, i činjenicu da Ukrajina nije pokazivala znake popuštanja, Hejns je rekla da američke obaveštajne agencije „ne vide održiv pregovarački put napred, barem kratkoročno, i da će sukob će verovatno poprimiti nepredvidiviju i potencijalno eskalirajuću putanju“.

Sadašnji trend povećava mogućnost da će se predsednik Putin okrenuti drastičnijim sredstvima, uključujući uvođenje vanrednog stanja, preorijentaciju industrijske proizvodnje ili potencijalno eskalirajuće vojne akcije kako bi oslobodio resurse potrebne za postizanje njegovih ciljeva kako se sukob odugovlači, ili ako on smatra da Rusija gubi u Ukrajini. Najverovatnija nova tačka žarišta u narednim nedeljama, dodala je ona, biće eskalacija ruskih pokušaja da zastraši zapad da obustavi isporuke oružja Ukrajini i moguća odmazda za zapadne ekonomske sankcije ili pretnje Putinovom režimu kod kuće“, istakla je ona.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter