Izvor: Sputnik Srbija
06.06.2022 u 15:34
0

PESKOV POSLAO JASNU PORUKU: Mi delimo optimizam, ali što se tiče detalja, to nikako ne komentarišemo

U Kremlju dele optimizam povodom toka specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Pored toga je naglasio da Rusije nije i ne predstavlja pretnju po Švedsku i Finsku zbog njihovog pridruživanja NATO-u.

Prethodno je zamenik šefa komiteta Državne dume za međunarodna pitanja Vjačeslav Nikonov izjavio u intervjuu „Komsomolskoj pravdi“ da se specijalna operacija trenutno „odvija veoma uspešno“ po Oružane snage Rusije i da, „prema proceni stručnjaka, ako su u početku gubici bili jedan prema deset u odnosu naših i ukrajinskih snaga, sada je to otprilike jedan prema trideset“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

SERGEJ LAVROV SE OBRATIO JAVNOSTI: Naše odnose sa Srbijom niko neće moći da sruši (VIDEO)

„Mi, nesumnjivo, delimo optimizam, ali što se tiče detalja, to nikako ne komentarišemo i smatramo da je to prerogativ ministarstva odbrane“, istakao je Peskov na pitanje da li u Kremlju dele optimizam Nikonova.

Rusija nije pretnja po Finsku i Švedsku

Portparol se osvrnuo i na najavljeno pridruživanje Finske i Švedske NATO-u, rekavši da Rusija nije predstavljala i ne predstavlja pretnju po ove zemlje, kao ni one po nju.

„Želim da podsetim na reči ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija ni po Finsku ni po Švedsku nikada nije predstavljala i ne predstavlja nikakvu pretnju, isto kao što te zemlje nisu predstavljale nikakvu pretnju po nas. O tome je Putin više puta govorio“, istakao je Peskov.

Podsetimo, Finska i Švedska su zbog događaja u Ukrajini 18. maja predale generalnom sekretaru NATO-a zahtev za ulazak u Alijansu. Turska je blokirala početak procesa razmatranja ovih prijava. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da Ankara ne može da kaže „da“ članstvu Finske i Švedske u NATO, jer ne može da veruje njihovim uveravanjima o odnosima sa predstavnicima Radničke partije Kurdistana koja je zabranjena u Turskoj.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter