Izvor: Tanjug
16.09.2021 u 16:23
0

PORUKE MRŽNJE U NEMAČKOJ: Neonacističke organizacije podižu nove tenzije

Grad Cvikau u istočnoj Nemačkoj danas će tražiti od lokalnog suda da se uklone predizborni plakati sa natpisom „Obesite Zelene“, a koje je postavila ultra desničarska stranka „Treći put“ koja neguje sumnjive veze sa neonacističkim grupama.

PROČITAJTE JOŠ:  Rusija završila testiranje novog RAKETNOG SISTEMA S-500: Uskoro ga šalje vojsci

Zeleni, koji su na izbornim listama na trećem mestu, najverovatnije će imati ključnu ulogu u formiranju vlade nakon izbora 26. septembra, prenosi Rojters.

Niži sud u Cvikau odbacio je ranije nalog Grada o uklanjanju plakata, prihvativši argument desničarske stranke da je slogan dvosmislen u kontekstu izbora, ali i da imaju pravo na slobodu govora.

PROČITAJTE JOŠ: IMUNIZACIJA U NEMAČKOJ: Potpuno imunizovano 52 miliona građana

„Treći put“ je u svoju odbranu naveo da je boja stranke zelena i da su oni plakatom želeli da istaknu svoju stranku.

Gradonačelnica grada Cvikau rekla je da je poziv da se Zeleni obese „apsolutno neprihvatljiv, nedemokratski i neodgovoran“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter