Izvor: Sputnik Arabic
10.02.2021 u 21:58
0

PREDSEDNIK IZRAELA IZDAO NAREĐENJE: Vojska se sprema za rat, ministar odbrane razmatra bombardovanje Irana

Tenzije su dostigle svoj maksimum

NAJVAŽNIJE DANAS

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Pronađeno 46 migranata, odmah prebačeni u prihvatne centre!

KORONA PRESEK: Zaraženo još 2.088 ljudi! Raste broj osoba na respiratoru

SPUTNJIK STIGAO I U REPUBLIKU SRPSKU: U petak prve vakcine

SINOD PRESEKAO! Ovde će se birati novi patrijarh!

Izraelski predsednik je naredio izraelskoj vojsci da se pripremi, a ministar odbrane razgovara o bombardovanju iranskih nuklearnih objekata.

Danas, u sredu, izraelski predsednik Reuven Rivlin naglasio je neophodnost održavanja vojske u stanju potpune pripravnosti, suočavanja sa bilo kojim mogućim scenarijem i odbrane državnih granica u svim okolnostima i vremenima.

Sa druge strane, izraelski ministar odbrane Beni Ganc je rekao da „postoji mogućnost pokretanja napada na iranske nuklearne objekte“, preneo je izraelski list.

– Nuklearni sporazum potpisan sa Iranom pre pet godina otvorio je put režimu mula u Teheranu da dostigne prag razvoja nuklearnog oružja – dodao je izraelski ministar odbrane.

PROČITAJTE JOŠ: 

STIŽU NOVE DOZE VAKCINA: Premijerka Brnabić dočekuje pošiljku (VIDEO)

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE! Evo šta su otkrili naučnici o vakcini protiv kovid-19

ŠAMAR RUSIJI! „Sputnik V“ nije deo EU strategije vakcinacije

SPUTNJIK STIGAO I U REPUBLIKU SRPSKU: U petak prve vakcine

– Moramo nastaviti aktivnosti na ograničavanju iranske podrške terorističkim organizacijama i milicijama u orbiti oko njih na Bliskom istoku – istakao je Ganc.

Izraelske novine potvrdile su juče da završetak izrade iranske nuklearne bombe znači ili zahteva nuklearno postrojenje, sklop dva raketna postrojenja i obogaćivanje uranijuma, što znači da će doseći taj period za otprilike 21 mesec, kao i da obogaćivanje 40 kilograma uranijuma znači proizvodnju prave nuklearne bombe, ali bez ovih instalacija nije potpuno.

Procena izraelske vojne obaveštajne službe „Aman“ ukazala je da iranske vlasti još nisu obogatile uranijum do nivoa koji bi im omogućio da razviju nuklearnu bombu, ali u slučaju da odluka bude doneta, trebaće im približno dve godine da proizvedu nuklearnu bombu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter