Izvor: Novosti
20.12.2021 u 15:07
0

Preporuka francuskih zdravstvenih vlasti za imunizaciju dece od 5 do 11 godina

Visoke zdravstvene vlasti Francuske (HAS) preporučile su korišćenje vakcina protiv kovida za decu uzrasta od 5 do 11 godina.

Istovremeno se naglašava da se ta preporuka odnosi na roditelje koji sami žele da vakcinišu svoju decu. Zdravstvene vlasti nisu želele da se izjašnjavaju o tome šta treba da se radi u slučaju da se roditelji među sobom ne slažu oko vakcinisanja i to pitanje prebacili na Ministartvo zdravlja.

Mališanima će se davati trećina doze za odrasle, primaće „fajzer“, a između dve doze treba da bude 21 dan razmaka.

Visoke zdravstvene vlasti su priznale da se većina roditelja protiv ovoj meri i da ostaje dug put do toga da se ubede u svrsishodnost vakcinisanja najmlađih.

Vlasti smatraju da bi vakcinacija dece ovog uzrasta mogla da ima uticaj na buduće talase pandemije, kao i da će doneti vidljivu korist u slučaju kada se zatvaraju razeredi zbog slučajeva zaraze, imjući u vidu da neodlazak u školu stvara psihološke posledice po decu. Ističe se i da je vakcina efikasna i sigurna. Navodi se i da se usled pojave soja omikron može očekivati povećanje težih slučajeva oboljenja kod dece.

Preporuka je data pod uslovom da vakcinsanje najmlađih ne bude obavezno i da se odvija na dobrovoljnoj bazi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter