Izvor: agencije
19.10.2023 u 07:57
1

PROTESTI ŠIROM SVETA: Masovne podrške palestinskom narodu, sutra stiže humanitarna pomoć Gazi, HEZBOLAH PRETI

Sukob izraelske vojske i Hamasa ušao je u 13. dan. Premijer Izraela Benjamin Netanjahu sazvao je "ratni kabinet" nedugo nakon najave da stiže "nezapamćeni" paket vojne pomoći koji je obezbedio predsednik SAD Džozef Bajden. Džozef Bajden proveo je juče nešto manje od osam sati u poseti Tel Avivu. U obraćanju je rekao da će SAD učiniti sve da Izrael bude bezbedan. Pozvao je Izrael da se ne vode besom i rekao da većina Palestinaca nije deo Hamasa.

Egipat najavljuje „održivi“ prolaz humanitarne pomoći u pojas Gaze preko prelaza Rafa, dok stotine kamiona pomoći čekaju na tom prelazu.

ŠTA JE BAJDENU?! U sred RAZGOVORA sa NETANJAHUOM

Egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi i američki predsednik Džo Bajden dogovorili su se o održivoj isporuci humanitarne pomoći u Pojas Gaze preko prelaza Rafa“, rekao je portparol predsednika Ahmed Fahmi u saopštenju, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelska vojska (IDF) objavila je jutros na mreži X (Tviter) da je uništila „stotine terorističkih infrastruktura Hamasa“.

„Tokom poslednjeg dana, IDF, u režiji Šin Beta, uništila je stotine terorističkih infrastruktura Hamasa, od kojih je desetine napadnuto u naselju Sageja. Stotine terorističkih infrastruktura koje su napadnute uključuju mesta za lansiranje protivtenkovskih raketa, tunelska okna, obaveštajnu infrastrukturu, operativni štab i druge štabove“, saopštila je IDF.

Takođe, navodi se da je ubijen Rafat Harev Hosein Abu Halal, šef vojnog krila terorističke organizacije Narodni otpor u Rafi, kao i „izvestan broj“ operativaca koji pripadaju Nadžaba snagama Hamasa.

Hezbolah upozorava: Jači smo nego pre!

Libanski Hezbolah je upozorio svoje protivnike da je „hiljadama puta jači“ nego pre, dok su njihovi borci razmenjivali vatru na granici s izraelskim snagama.  Zvaničnik Hezbolaha Hašem Safiedine obratio se pristašama rekavši pritom da upozorava američkog predsednika Bajdena, izraelskog premijera Netanijahua i „zlonamerne Evropljane“ da budu oprezni.

„Odgovor na grešku koju biste mogli da napravite odzvanjaće“, rekao je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PROTESTI ŠIROM SVETA: Masovne podrške palestinskom narodu, sutra stiže humanitarna pomoć Gazi, HEZBOLAH PRETI”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter