Izvor: HappyBSC
24.12.2022 u 22:06
0

Pukovnik Ljubinko Đurković u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Metodologija ratovanja NATO je zastrašivanje, primoravanje, i što bi se reklo gonjenje u napadna dejstva!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 304. dan rata u Ukrajinia naši sagovornci o najnovijim dešavanjima povezanim sa ovim sukobom bili su: dr Slobodan Janković iz Centra za konzervativne studije, Dragan Stanojević, Pokret ROD i pukovnik Ljubinko Đurković.

Ljubinko Đurković komentarisao je to što su ukrajinski komadanti četa i bataljona dobili odrešene ruke da na licu mesta streljaju vojnike koji se suprostave.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„U ukrajinskoj vojsci je oslabio lanac komandovanja, vlada određena anarhija. To jeste tačno, ali u kom kontekstu je tačno. Vi na nivou četa, bataljona i viših jedinica postoje „Azovci“, odnosno nacisti, NATO oficiri, koje faktički direktno prate komandovanje koje dolazi paralelno, komandnom linijom ukrajinskih jedinica, odnosno komandnog sastava i lanca i oni dobijaju komande šta treba da se radi. I kada to neće oni faktički vrše pritisak, fizički, prete streljanjem komandnog kadra, a komandni kadar, prema nižim potčinjenim jedinicama. To znači da je zavladalo jedno baš anarhično stanje u komandovanju ukrajinskoj vojsci“, primetio je pukovnik.

Dragan Stanojević u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Demilitarizacija Ukrajine je već završena, demilitarizacija Evrope je faktički u toku!“

Đurković je dodao da NATO to primenjuje i među svojim vojnicima, a da je sličan princip bio i tokom napada na SR Jugoslaviju.

„Prvo što je stvoreno paralelno komandovanje NATO oficira prema oficirima ukrajinske vojske, a samim tim i prema izvršiocima određenih zadataka. Nije to ništa novo, NATO to primenjuje i u svojim, gde su čisto NATO vojnici na borbenim zadacima, u Avganistanu, u Iraku, gde sve nisu bili. Oni faktički imaju grupe ekspedicione koje kada se ne izvršavaju komande oni likvidiraju. Onda je sam vojnik u izvršenju zadatka prinuđen, veća je mogućnost da ostane živ ako ide na izvršenje zadatka, nego ako odustane, sabotira, pokuša da dezertira… Takav princip je bio prema terorističkoj organizaciji UČK koja je učestvovala kao prvi ešalon snaga NATO u napadu na SR Jugoslaviju“, dodao je pukovnik.

Voditelj Jovan Romanić primetio je da iz toga sledi da je NATO direktno odgovoran za napade na bolnice i škole i ostalu civilnu infrastrukturu koja je često na meti ukrajinskih snaga, što je pukovnik potvrdio.

„Tako je. Njihova metodologija ratovanja je zastrašivanje, primoravanje, i što bi se reklo gonjenje u napadna dejstva. Ja ne delim taj narod na ruski i ukrajinski. Sve je to ruski narod ali je normalno, komunizam najviše, a u poslednjih 10-15 godina “ukrajinizacija“, opet pod dejstvom fašističke ideologije, taj narod je na neki način primoravan i udaljen od svog matičnog nacionalnog korpusa – ruskog“, zaključio je Đurković.

Prof. dr Dragan Petrović za „AKTUELNOSTI“: „Čini se da je pat situacija na svim linijama fronta sem u Donbasu, gde ruska strana steže obruč oko Soledara i Bahmuta!“

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter