Izvor: Sputnjik
12.11.2021 u 16:32
0

PUTIN UPOZORAVA: Prete nam opasniji sojevi virusa! Rusija će nastaviti da pomaže siromašnijim zemljama!

Predsednik Rusije Vladimir Putin ne isključuje mogućnost da se u svetu mogu pojaviti novi, opasniji sojevi virusa korona, istakavši da bi Svetska zdravstvena organizacija mogla da ubrza priznavanje novih vakcina protiv kovida 19.

– U azijsko-pacifičkom regionu i u svetu generalno i dalje postoje brojni socijalno-ekonomski i drugi problemi o kojima ste vi već govorili, a i virus korona je daleko od poraza. Nije isključena pojava novih, pa čak i opasnijih sojeva te infekcije – rekao je Putin, govoreći na samitu foruma „Azijsko-pacifička saradnja“ koji je održan u formatu video-konferencije.

PROČITAJTE JOŠ: VAŠINGTON OPTUŽUJUE MINSK: Haris – Veoma smo zabrinuti, pratimo situaciju na granici!

Takođe je istakao da je neophodno učiniti sve kako bi se ojačali zdravstveni sistemi zemalja.

– Rešavanju tih velikih zadataka sigurno bi doprinelo kvalitetno jačanje međunarodne saradnje u medicinskoj i farmaceutskoj sferi – konstatovao je ruski lider.

Istovremeno je pozvao da se što pre uzajamno priznaju vakcine i sertifikati o vakcinaciji protiv virusa korona u svetu, podsetivši da je Rusija iznela tu inicijativu na nedavno održanom samitu G20.

– Siguran sam da što pre to bude urađeno, lakše će se u potpunosti obnoviti globalna poslovna, turistička i druga aktivnost. Naša zemlja će nastaviti da pruža pomoć svim zemljama kojima je to potrebno isporukama vakcina, lekova, opreme, testova, sredstava za ličnu zaštitu – precizirao je Putin.

PROČITAJTE JOŠ: Srbija je dobila poziv da učestvuje na Samitu koji organizuje Bajden!

S tim u vezi ruski lider je naglasio da bi Svetska zdravstvena organizacija mogla da ubrza procedure procene kvaliteta i bezbednosti vakcina protiv virusa korona, što bi doprinelo međusobnom priznavanju sertifikata.

On je naglasio da delatnost SZO zaslužuje svu podršku, te da su koraci koju narušavanju prerogativ SZO neprihvatljivi.

– Uz našu zajedničku pomoć SZO bi mogla još aktivnije da se pozabavi masovnom imunizacijom stanovništva, s obzirom da, nažalost, kako je već rečeno, mnoge zemlje nemaju pristup vakcinama – naglasio je Putin.

Kako je dodao, to se događa, između ostalog, i zbog nelojalne konkurencije, protekcionizma i nespremnosti pojedinih zemalja na uzajamno priznavanje vakcina i sertifikata.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter