Izvor: TANJUG
30.10.2022 u 10:06
0

„RUSIJA POTENCIRA IGRE GLADI“ Kuleba: Sedam miliona ljudi ostaće bez hrane

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao je danas da Rusija, suspendujući svoje učešće u sporazumu o žitu, blokira hranu za sedam miliona ljudi.

– Suspenzijom učešća u sporazumu, pod lažnim izgovorom o eksplozijama na 220 kilometara od izvozne rute, Rusija blokira dva miliona tona žitarica koje se nalaze na 176 brodova koji su već na moru, što je dovoljno da se nahrani više od sedam miliona ljudi, naveo je Kuleba na Tviteru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On tvrdi da je Rusija unapred planirala ovaj potez.

– Od septembra, Rusija je počela namerno da odugovlači sa funkcionisanjem koridora i pokušavala je da potkopa dogovor. Rusija je odavno donela odluku da nastavi svoje igre gladi i sada pokušava da je opravda, napisao je Kuleba.

Sedam brodova sa UKRAJINSKIM žitom isplovilo ka Aziji i Evropi, evo za šta se optužuje Rusija!

Rusija je saopštila ranije da obustavlja učešće u sporazumu o žitu nakon jučerašnjeg napada u Sevastopolju na ratne brodove Crnomorske flote i na trgovačka plovila koji su angažovani za obezbeđenje žitnog koridora.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter