Izvor: Tanjug
19.02.2022 u 17:08
0

RUSKE VLASTI: Granata pogodila kuću blizu granice sa Ukrajinom, nema povređenih

Lokalne vlasti na jugozapadu Rusije danas su saopštile da je granata pogodila jednu seosku kuću u blizini granice sa Ukrajinom, oštetivši krov, ali tom prilikom niko nije povređen.

Ukrajina je, međutim, odlučno negirala dva prethodna izveštaja da su njihove granate pale na rusku teritoriju u blizini granice, navodeći da su to lažne vesti, prenose strani mediji. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukrajina tvrdi da njihove snage nisu gađale tu oblast, dodajući da im nije u interesu da dođe do eskalacije tenzija koje su već dovoljno povišene.

Pres služba granične uprave Federalne službe bezbednosti za Rostovsku oblast, potvrdila je u međuvremenu da su dve granate pogodile rusku teritoriju. 

Jedna je eksplodirala dva kilometra od ruske granice, dok je druga uništila pomoćnu zgradu na privatnom imanju kod sela Manockis, a žrtava i povređenih nije bilo.

Ranije danas, izvor koji nije želeo da bude imenovan, rekao je za agenciju Interfaks da je jedna granata pronađena na teritoriji Rostovske oblasti u blizini državne granice sa Ukrajinom.

– Druga granata je, takođe, pronađena u Tarasovskom okrugu u blizini sela Mitjakinskaja. Ovo je projektil iz sovjetske ere kalibra 120 milimetara – rekao je on.

U oblasti Rostov u Rusiji prethodno je jutros eksplodirala granata na lokaciji udaljenoj jedan kilometar od granice sa Ukrajinom, saopšteno je iz nadležnih ruskih službi.

– Granata je eksplodirala na teritoriji Tarasovskog okruga Rostovske oblasti, jedan kilometar od granice Rusije i Ukrajine. Eksplozija se dogodila u 04.00 sata po moskovskom vremenu, na samo 300 metara od naseljenih stambenih objekata – rečeno je iz zvaničnog izvora i potvrđeno da su lokalni stanovnici prijavili ovaj incident bezbednosnim službama.

Kako prenose mediji, nije bilo žrtava, niti je pričinjena materijalna šteta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter