Izvor: Tanjug
12.11.2021 u 21:19
0

SAD SPREMNE ZA NOVE SANKCIJE ETIOPIJI: Ukoliko se ne postigne napredak ka pregovaračkom procesu!

SAD su spremne da brzo krenu sa novim sankcijama Etiopiji, ako se ne postigne napredak ka pregovaračkom procesu kojim bi se okončao sukob u toj zemlji, rekao je danas za medije visoki zvaničnik Stejt departmenta.

– Možemo da ih primenimo prilično brzo- rekao je zvaničnik, uz napomenu da je Vašington spreman da primeni nove sankcije i da će to biti pitanje dana i nedelja, a ne meseci.

Najmanje 16 lokalnih službenika Ujedinjenih nacija privedeno je u glavnom gradu Etiopije Adis Abebi, saopštile su u sredu UN.

PROČITAJTE JOŠMERKEL O POVLAČENJU TURSKIH I RUSKIH TRUPA IZ LIBIJE: Turska strana je rezervisana, dok je Rusija spremna da podrži inicijativu po principu reciprociteta!

Portparol vlade Etiopije tvrdi da su službenici UN pritvoreni zbog „učešća u teroru“ tokom vanrednog stanja uvedenog zbog eskalacije ratnih sukoba u zemlji.

Prošle nedelje su snage Narodnooslobodilačkog fronta Tigraja (TPLF) zajedno sa drugim naoružanim i opozicionim grupama širom zemlje sklopile savez protiv premijera Abija Ahmeda, tražeći političke promene nakon godinu dana razornog rata, a ostavile su otvorenu mogućnost da se on smeni silom.

PROČITAJTE JOŠDMITIJ PESKOV SE VAKSINISAO: Evo za koje cepivo se odličio portparol rukog predsednika!

Savez osim TPLF uključuje i Oslobodilačku vojsku Oroma, koja se bori zajedno sa Tigrajskim snagama, i sedam drugih grupa.

Savezna vlada je godinu dana u ratu protiv boraca TPFL koji su proteklih meseci napredovali izvan svog regiona, naročito u području Amhare, a prošle nedelje je proglašeno vanredno stanje.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter