Izvor: tanjug
14.09.2021 u 10:47
0

Sastanak u Tokiju o raketnom i nuklearnom programu Severne Koreje

Vrhunski nuklearni eksperti iz Japana, SAD i Južne Koreje održali su danas u Tokiju razgovore o tome kako obuzdati raketne i nuklearne programe Severne Koreje, dan nakon što je Pjongjang potvrdio da je izvršeno novo testiranje raketa velikog dometa.

Severnokorejski državni mediji objavili su juče da su izvršeni „uspešni testovi nove krstareće rakete velikog dometa“ za koju analitičari kažu da bi moglo biti prvo takvo oružje u ovoj zemlji s nuklearnim kapacitetima. 

PROČITAJTE JOŠ:  KORONA U AUSTRALIJI: Smirivanje epidemijskog talasa

-Nedavni događaji u Sevrenoj Koreji podsećaju na važnost bliske komunikacije i saradnje naše tri zemlje- rekao je u uvodnom govoru Sung Kim, specijalni američki izaslanik za Severnu Koreju.

Predstavnici J. Koreje. SAD i Japana raspravljaju o načinima da prekinu sukob sa Severnom Korejom, ali i njen program nuklearnog naoružanja i balističkih raketa.

PROČITAJTE JOŠ: VREĐALA KURCA I NAŠLA SE NA SUDU! Za uvredu kancelara kazna i do 1.000 evra!

Tri države su se saglasile da su neophodni „hitni dijalog i diplomatija za postizanje potpune denuklearizacije Korejskog poluostrva“, navodi se u saopštenju južnokorejskog ministarstva inostranih poslova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter